Η αμήχανη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούγεται σαν την Ελένη Λουκά

26.10.15


Μια δήλωση που θα ζήλευε ακόμα και η εθνική μας θεούσα Ελένη Λουκά έκανε σήμερα το πρωί ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο χαρισματικά αποτυχημένος πολιτικός που επιλέχθηκε από την Αριστερά για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα είπε:
Ο Θεσσαλονικεύς και Μακεδόνας Άγιος Δημήτριος, ένας από τους ενδοξότερους και λαοφιλέστερους Αγίους της Ορθοδοξίας, δίδαξε και διδάσκει πάντοτε πολλαπλώς, με την ζωή του, το μαρτύριό του και την επέκεινα μνήμη του. Δύο διδάγματά του είναι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επίκαιρα για τον Ελληνισμό, και όχι μόνον:
Πρώτον, το δίδαγμα της αυταπόδεικτης και, γι’ αυτό, αυτονόητης Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Την οποία η σκέπη του Αγίου Δημητρίου προστατεύει, διαχρονικώς, ιδίως έναντι των Σλάβων, ήδη από τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Με κορύφωση της προστασίας αυτής την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, την ημέρα της εορτής του.
Και, δεύτερον, το δίδαγμα της «εν τω σταδίω», ύστερα από την ευλογία του φυλακισμένου Αγίου Δημητρίου, νίκης του Νέστορος επί του Λυαίου. Δίδαγμα που εμπνέει το Έθνος μας να μην υπολογίζει το μέγεθος της δύναμης αλλά την πίστη στα ιδανικά του και την μέχρις αυτοθυσίας υπεράσπιση της Πατρίδας. 
Χρόνια πολλά και καλά. Ζήτω η Θεσσαλονίκη, η αιώνια Πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι ο Άγιος Δημήτριος συνδέεται με την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Περιμένω με ανυπομονησία τη δήλωση του για τη 25η Μαρτίου. Θα μπορούσε άραγε να συνδεθεί ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με το κούρεμα του δημοσίου χρέους; Μένει να το δούμε...