Το πολιτικό σύστημα φρόντισε ξανά να μην κατεδαφιστούν κτήρια που έχουν κηρυχθεί αυθαίρετα από το 1994

14.10.15


Η Μεταπολίτευση όλο πεθαίνει αλλά όλο είναι τελικά εδώ. Όλοι ακούμε εδώ και χρόνια ότι η ανοχή με τα αυθαίρετα τελειώνει και όλο το πολιτικό σύστημα φροντίζει να προστατευθούν οι παρανομούντες.

Αντιγράφω από το σημερινό ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην Καθημερινή:
Ηταν όλοι εκεί. Ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμα και κάποιοι βουλευτές της περιοχής. Οταν οι μπουλντόζες έφθασαν στην περιοχή «Περιβολάκια» της Ραφήνας, από κοινού με τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων της περιοχής έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τις εμποδίσουν. Φώναξαν, έσπρωξαν, απείλησαν, λιποθύμησαν μπροστά στις ρόδες. Και τελικά τα κατάφεραν.
Τις επόμενες ημέρες ξεκίνησε η... δεύτερη φάση του «αγώνα»: τηλέφωνα σε υπουργούς και βουλευτές. Δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν πολύ: λίγες ημέρες αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Κουρουμπλής ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (που είναι υπεύθυνη για κατεδαφίσεις σε δάση και αιγιαλό) να αναβάλει επ’ αόριστον την κατεδάφιση στη Ραφήνα.
(...)Οι παραδοξότητες στην υπόθεση αυτή είναι πολλές. Τι κι αν τα επίμαχα κτίρια στα Περιβολάκια της Ραφήνας έχουν χαρακτηριστεί οριστικά και τελεσίδικα αυθαίρετα (δηλαδή με αποφάσεις δικαστηρίων) από το 1994; Ο υπουργός, οι βουλευτές και οι λοιποί προστάτες των παρανομούντων υποστηρίζουν ότι η υπόθεση βρίσκεται σε κάποιου είδους αδιευκρίνιστη εκκρεμότητα.
Και φταίει η Μέρκελ...