Δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας όρισε υπουργό Προστασίας του Πολίτη ένα γελοίο και επικίνδυνο πρόσωπο;

11.11.15


Δεν με αφορά ιδιαίτερα το τι μπορεί να επιδιώκει ο Γιάννης Πανούσης με τα όσα αποκαλύπτει τις τελευταίες ημέρες και ούτε ο μέσος πολίτης μπορεί εύκολα να σχηματίσει προσωπική γνώμη για θέματα στα οποία εμπλέκονται οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Ας θεωρήσουμε όμως ακριβές το σενάριο που διακινεί το Μέγαρο Μαξίμου, ότι δηλαδή ο Γιάννης Πανούσης είναι ένας παραμυθάς, ένας επικίνδυνος άνθρωπος που διαδίδει σκόπιμα ψευδείς ειδήσεις και παίζει με τους θεσμούς αυτής της χώρας.

Αν είναι πράγματι έτσι, τι συμπέρασμα θα πρέπει να βγάλουμε για κάποιον που ανέθεσε τόσο σοβαρά καθήκοντα σε έναν...τρελό; Τι να πιστέψουμε για τον Αλέξη Τσίπρα, αυτόν που υποτίθεται ότι γκρέμισε το "παλιό" και μας απάλλαξε από τους άχρηστους;

Θυμίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας όρισε κάποτε υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη και μετά το μετάνιωσε, πρότεινε για πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το πλήρωσε ακριβά, όρισε υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και μετά τον είδε να τον λέει προδότη κ.α.

Το σχήμα "είναι όλοι γελοίοι εκτός από τον πρωθυπουργό που είναι σοβαρός" δεν μπορεί να σταθεί στα σοβαρά. Αν είναι όλοι γελοίοι κι ακατάλληλοι, τότε αυτός που είναι σίγουρα ακατάλληλος είναι αυτός που τους επιλέγει.