Στις Σκουριές απειλείται κυρίως το Κράτος Δικαίου και λιγότερο το περιβάλλον

12.1.16


Ως πολίτης αυτής της χώρας, αρνούμαι εδώ και πάρα πολύ καιρό να διαλέξω πλευρά στο γελοίο δίπολο ριζοσπαστική μνημονιακή Αριστερά-Eldorado Gold.

Ως πολίτης, απαιτώ να προστατεύσουν τα συμφέροντα μου οι θεσμοί της Πολιτείας. Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει καμία απόφαση δικαστηρίου που να απαγορεύει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και κανένα επίσημο εκτελεστικό όργανο του κράτους δεν έχει διατυπώσει αντίθετη γνώμη. Αντίθετα, η Eldorado Gold έχει δικαιωθεί δεκάδες φορές από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ως πολίτης, αναρωτιέμαι: ποιος και με ποια νομιμοποίηση αγνοεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης; Με ποιο νομικό ή πολιτικό επιχείρημα παρεμβαίνει μια κυβέρνηση σε μια συγκεκριμένη επένδυση; Ο εκάστοτε υπουργός Περιβάλλοντος ασκεί καθήκοντα...αυτοκράτορα; Το Κράτος Δικαίου απειλείται σίγουρα πιο πολύ από το περιβάλλον.

Αν η επένδυση της Eldorado Gold παραβιάζει τους νόμους τους κράτους, να σταματήσει άμεσα και να διωχθούν νομικά οι υπεύθυνοι. Αν όχι, ας σταματήσει επιτέλους αυτό το φεστιβάλ βαλκανικής μικροπολιτικής και να διωχθούν οι ανόητοι από το κυβερνητικό σχήμα.

Φτάνει πια.