Το γενναίο βήμα της Φώφης Γεννηματά και η τελευταία λύση για τον προοδευτικό χώρο

16.1.16


Μετά από χρόνια μίζερης εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής, ο προοδευτικός χώρος έχει από σήμερα την ευκαιρία να ανασυγκροτηθεί και να προχωρήσει ενωμένος στο δύσκολο μέλλον.

Με άρθρο της στα ΝΕΑ, η Φώφη Γεννηματά προτείνει τη συγκρότηση μιας νέας παράταξης με τη συμμετοχή όλων των σημερινών σχηματισμών και την εκλογή της ηγεσίας της από τους πολίτες, μετά το ιδρυτικό συνέδριο. Όλο το άρθρο εδώ.

Η κίνηση της κ. Γεννηματά την τιμά προσωπικά και υπακούει σε μια ιστορική αναγκαιότητα. Ο χώρος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να αντέξει τόσους πολλούς σχηματισμούς, πόσο μάλλον όταν οι διαφορές μεταξύ τους είναι πλέον ιδιαίτερα μικρές.

Μετά και την εκλογή του μετριοπαθούς Κυριάκου Μητσοτάκη, η ενότητα αποτελεί τη μοναδική συνθήκη αξιοπρεπούς επιβίωσης των σημερινών προοδευτικών σχηματισμών και η δύσκολη συγκυρία δεν προσφέρεται για μισόλογα και προσχηματικές αρνήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι πρέπει να πάνε μαζί, να δημιουργήσουν μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα και να προστατεύσουν τη χώρα από την τεράστια πόλωση που αργά ή γρήγορα θα προκύψει ξανά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Αν υπάρχει πια κάποια λύση, είναι σίγουρα αυτή.