Ποτάμι: Η μήνυση κατά του Σταύρου Τσακυράκη συνιστά απόπειρα φίμωσης

25.2.16


Ανακοίνωση κατά της απόφασης της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου να κινηθεί νομικά εναντίον του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη εξέδωσε χθες το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα:

'Εκπληξη μας προκαλεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου καταμήνυσε τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη για εξύβριση και δυσφήμιση.

Και αυτό λόγω της κριτικής που άσκησε στην ενέργειά της να αποστείλει επιστολή στους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,στην οποία εξέφραζε πολιτικές θέσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, γεγονός απαράδεκτο για δικαστικό λειτουργό.

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια που δείχνει ανάγλυφα ότι επιδιώκεται η φίμωση κάθε κριτικής φωνής. Πιστεύουμε ότι η "έγκληση" κατά του Σταύρου Τσακυράκη θα έχει την ίδια τύχη με την "καταγγελία" της Προέδρου κατά δύο ανωτάτων εισαγγελέων που μόλις πριν λίγες ημέρες κρίθηκε από τα αρμόδια όργανα ως αβάσιμη, με αποτέλεσμα να τεθεί στο αρχείο γιατί στη χώρα μας πάντα θα υπάρχουν ακέραιοι δικαστικοί λειτουργοί που δε θα σκύβουν το κεφάλι και δε θα δέχονται να εξυπηρετούν πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες