Ο Γιάννης Μουζάλας επιτέλους αποκάλυψε το μεγάλο ψέμα του πολιτικού συστήματος για το προσφυγικό

2.3.16


Το σύνορο στην Ειδομένη θα μείνει κλειστό για αρκετό καιρό εκτίμησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και τόνισε ότι μέχρι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα οι πρόσφυγες θα μείνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής.

Ήδη από τις 15 Αυγούστου του 2015, είχαμε σημειώσει τα εξής:
Θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψει να αποτελεί εθνική μεταναστευτική πολιτική το ωχαδερφιστικό «αφήστε τους να τριγυρνούν στην Ομόνοια, κάποια στιγμή θα βαρεθούν και θα φύγουν». Η πολιτική ηγεσία οφείλει να πάψει να αρνείται την πραγματικότητα και να εξηγήσει στην ελληνική κοινωνία ότι πάρα πολλοί από τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα, θα μείνουν και στην Ελλάδα.
Σήμερα, φαίνεται ότι και ο ίδιος ο κ. Μουζάλας βαρέθηκε να παριστάνει ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι «παροδικό». Ποτέ δεν ήταν και ούτε θα είναι. Ας πάψει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει, ας πάψει και η Αντιπολίτευση να κατηγορεί για όλα την κυβέρνηση.

Σιγά-σιγά θα πρέπει να φύγουμε από τη λογική της υποδοχής και να προχωρήσουμε στη λογική της ενσωμάτωσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.