Πολλοί πρόσφυγες θα μείνουν για πολύ καιρό σε πολλά μέρη της Ελλάδας

6.3.16


Μόνο το Μάρτιο αναμένεται να φθάσουν στην Ελλάδα 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ανέφερε χθες επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ινστιτούτου δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ, στην Αθήνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του In.gr.

Τονίσαμε προχθές ότι ο Γιάννης Μουζάλας επιτέλους αποκάλυψε το μεγάλο ψέμα του πολιτικού συστήματος για το προσφυγικό με το να πει ότι χιλιάδες πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ελλάδα για αρκετό καιρό, μιας και τα σύνορα έχουν ουσιαστικά κλείσει.

Τα πράγματα είναι απλά: όσο κι αν τσακωθούν μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί, η γεωγραφική θέση της Ελλάδας δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει αυξηθεί αμετάκλητα και καλό θα ήταν η Πολιτεία να επιχειρήσει να κάνει την κρίση ευκαιρία.

Μέχρι να συγχρονιστούν οι 28 χώρες της Ε.Ε μεταξύ τους, ας συνεννοηθούν οι 13 περιφέρειες και οι 325 δήμοι της χώρας για να μοιραστούν αναλογικά τους νέους προσωρινούς(;) κάτοικους της Ελλάδας. Αν οργανωθούν στα σοβαρά, θα καταφέρνουν διεκδικήσουν με επιτυχία σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους και δωρεές. Αν αξιοποιήσουν σωστά τα χρήματα που θα έρθουν, θα καταφέρουν να αναβαθμίσουν συνολικά τις τοπικές κοινωνίες.

Να μην χάσουμε άλλο χρόνο αρνούμενοι την πραγματικότητα. Να σηκώσουμε τα μανίκια. Από ευχές και κατάρες χορτάσαμε.