Κυριάκο, το ότι ο Τσίπρας είναι ψεύτης, δεν είναι καμία φοβερά νέα είδηση...

11.5.16


Ας είμαστε ειλικρινείς: μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να είναι ο πιο αδίστακτος πολιτικός τυχοδιώκτης του καιρού μας αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το παρόν δεν πείθει. Η εμφάνιση του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό ήταν μάλλον απογοητευτική.

Μετά το πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσα ότι το δημοσκοπικό προβάδισμα μοιάζει να ανέβαλε τη ριζική ανανέωση του κόμματος και φοβάμαι ότι η συνολική κοινοβουλευτική παρουσία των γαλάζιων στελεχών με επιβεβαιώνει.

Νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδικεί τον εαυτό του και κυρίως ξεχνά τον τρόπο που εξασφάλισε την εκλογή-έκπληξη του στο αξίωμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Κανείς δεν ψήφισε τον Κυριάκο ελπίζοντας να φωνάζει «είστε ψεύτες» και «φύγετε» όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εξάλλου, έτσι πήγε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία και συνετρίβη, παρά την προκλητική στήριξη από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψεύτης, είναι κάτι τόσο δεδομένο, ώστε μέχρι και ο ίδιος προσπαθεί να το μακιγιάρει λέγοντας «είχα αυταπάτες, δεν είπα ψέματα». Δεν χρειαζόμαστε την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας να μας το επισημαίνει κάθε ώρα και στιγμή. Θα ήταν καλύτερο να μας επισημαίνει ποια είναι η εναλλακτική και τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. Στο μέλλον, όχι στο εξιδανικευμένο παρελθόν που οι Βενιζέλος-Σαμαράς δήθεν τα έκαναν όλα τέλεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ηρεμήσει, να αποδεχθεί ότι η ελληνική κοινωνία ανανέωσε την εντολή της στον Αλέξη Τσίπρα αποδεχόμενη ότι είναι ψεύτης και να προχωρήσει σε μια αληθινή ανανέωση του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αποτελεί όραμα για τη χώρα το «θα σας βάλουμε φυλακή». Πρέπει να προταθεί στον ελληνικό λαό κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο.

O Kυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θέλει να γίνει άλλος ένας αναλώσιμος πρωθυπουργός των 2-2,5 ετών, όπως όλοι οι ανεύθυνοι αρχηγοί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που έγιναν πρωθυπουργοί της κρίσης ή αν προτιμά να αναδειχθεί στον ηγέτη που θα οδηγήσει την Ελλάδα στη νέα εποχή.

Αν επιθυμεί το 1ο, πράγματι ο δρόμος της υστερίας είναι δοκιμασμένος και οδηγεί με ασφάλεια στην προσωρινή πολιτική κυριαρχία. Αν όμως επιθυμεί το 2ο, θα πρέπει άμεσα να αλλάξει ρότα και να βρει ξανά τη γενναιότητα που είχε ως υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ απέναντι στο σιχαμερό σύστημα Καραμανλή.