Γιατί τέτοιο κυνήγι σε αυτούς που κυνηγάνε Pokemon στους δρόμους;

24.7.16


Θραύση ανά τον κόσμο κάνει εδώ και λίγες εβδομάδες το Pokemon Go, ένα παιχνίδι για smartphone το οποίο σε καλεί να μαζέψεις όλα τα pokemon που βρίσκονται γύρω σου (ή κάτι τέτοιο).

Η φοβερή επιτυχία του παιχνιδιού προκάλεσε το ενδιαφέρον των media και έτσι κάθε τόσο βλέπουμε κι από ένα ρεπορτάζ τύπου «χάος στο Central Park μετά την εμφάνιση σπάνιου pokemon» ή «πανικός στο Μοναστηράκι από συγκέντρωση παικτών pokemon». Το ότι βγαίνουν άνθρωποι στους δρόμους και κυνηγάνε pokemon είναι πράγματι κάτι το αξιοπερίεργο αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει από που προκύπτει η τόση χλεύη.

Άλλοι τη βρίσκουν με τα pokemon, άλλοι παίζουν παιχνίδια δράσης ή το γνωστό «ποδοσφαιράκι» κι άλλοι τη βρίσκουν με καρέ μπιρίμπας στο μπαλκόνι. Μαγκιά τους και δικαίωμα τους, δεν αποδέχομαι ότι ο τρόπος που διασκεδάζεις σε καθιστά αυτόματα ανώτερο ή «ποιοτικότερο» από τον διπλανό σου.
Έστω δηλαδή κι αν είναι κάπως προβληματικό το να κυνηγάς pokemon, είναι σίγουρα περισσότερο προβληματικό να κυνηγάς αυτούς που τα κυνηγάνε για να τους κάνεις υποδείξεις για το πως πρέπει να διασκεδάζουν.

Τέλος, επειδή έχω λίγο κουραστεί να διαβάζω δακρύβρεχτες αναλύσεις για το ότι «η νέα γενιά είναι κολλημένη σε μια οθόνη και δεν παίζει μπάλα στις γειτονιές», αφήστε λίγο τη νέα γενιά στην ησυχία της, αφήστε την να διαχειριστεί προς το παρόν με όποιον τρόπο κρίνει καλύτερο το ότι θα είναι η γενιά που θα ζήσει σημαντικά χειρότερα από την προηγούμενη. Όταν όλα γύρω σου πάνε χάλια, δεν είναι κακό να χαμογελάς προσωρινά επειδή έπιασες τον Pikachu.

Γενικά, καλή η κριτική αλλά σε βάθος χρόνου με την κατανόηση γίνεται η δουλίτσα...