Ναι, και ο εμίρης του Κατάρ στον εισαγγελέα. Γιατί όχι;

26.9.16


Δεν θα κουραστώ να γράφω ότι η αντι-ΣΥΡΙΖΑ λύσσα ορισμένων κύκλων γεννά τέρατα κι ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το χθεσινό, εν πολλοίς ασυνάρτητο, πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «χάνουμε επένδυση 2 δισ. γιατί τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου τον κυνηγούν το Δασαρχείο, η Εφορία, η Εκκλησία Ζακύνθου, η Πολεοδομία και ο ΟΑΕΔ». Συγγνώμη αλλά είπε κάποιος στον εμίρη του Κατάρ ότι δεν θα ισχύσουν οι νόμοι του Κράτους για την περίπτωση του;

Ποια ακριβώς στοιχεία παραθέτει η εφημερίδα ώστε να τεκμηριώσει ότι κακώς του επιβλήθηκε πρόστιμο από την Εφορία κι ότι κακώς κάποιοι αμφισβητούν την κυριότητα εκτάσεων που πέρασαν στην κατοχή του; Το ότι το ελληνικό κράτος είναι παραδοσιακά εχθρικό απέναντι σε κάθε επενδυτή δεν σημαίνει ότι κάθε επενδυτής έχει πάντα δίκιο.

Πώς είναι δυνατόν να καταλήγει το Πρώτο Θέμα τόσο εύκολα στο παρακάτω εκπληκτικά χαζό συμπέρασμα;
(...)Μια τέτοια εξέλιξη φαίνεται να κρύβει όμως και άλλες πτυχές: στο Κατάρ δραστηριοποιούνται περίπου 180 ελληνικές μεγάλες ή μικρότερες επιχειρήσεις, κυρίως, σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα υποδομών και ενέργειας, ενώ υπάρχουν και μεγάλα ναυτιλιακά συμβόλαια. Επίσης, χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες υψηλού επιπέδου έχουν μετακομίσει και εργάζονται εκεί λόγω της κρίσης. Πηγές μιλούν για αλλαγή κλίματος που υπάρχει εσχάτως λόγω της δυσφορίας για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Δυσφορία που λίγο θέλει να γυρίσει μπούμερανγκ για τις εταιρείες από την πατρίδα μας στην περιοχή(...)
Θα διώξουν τους Έλληνες μηχανικούς από το Κατάρ επειδή ο εμίρης νόμιζε ότι μαζί με τις εκτάσεις αγόραζε και νομική ασυλία στην Ελλάδα; Έλεος! Ας είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί.

Αν κάποιος μπορεί να αποδείξει ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί με προκαταλήψεις συγκεκριμένα απέναντι στον συγκεκριμένο επενδυτή, ας το κάνει κι ας ζητήσουμε όλοι τότε εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Το να καλείς όμως έμμεσα την κυβέρνηση να παρέμβει στο ΣΔΟΕ, στην Πολεοδομία και στο Δασαρχείο για να μην χάσουμε τα λεφτά του εμίρη, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και όχι και τόσο...φωτεινό...