Χίος: Ξυλοδαρμός δημοσιογράφων από τη Χρυσή Αυγή σε πορεία για τους πρόσφυγες, τα ΜΑΤ κοιτούσαν

15.9.16


Με τη δύναμη που της εξασφάλισαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, η Χρυσή Αυγή συνεχίζει την εγκληματική δράση της, στοχοποιώντας τους πρόσφυγες αλλά και ξυλοκοπώντας δημοσιογράφους σε κοινή θέα.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Αstraparis.gr για τα όσα συνέβησαν χθες στη Χίο:
Σε νύκτα αναταραχής, ταραχών και εκτρόπων εξελίχθηκε η συγκέντρωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην κεντρική πλατεία της Χίου, που οργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Σεπτεμβρίου 2016, ομάδες πολιτών. Στην πορεία που ακολούθησε, με κατεύθυνση τους καταυλισμούς προσφύγων – μεταναστών στο ΔΗΠΕΘΕ και στη Σούδα, η πορεία ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει την διαδρομή και τους έστελναν να συνεχίσουν την πορεία τους περιμετρικά από τον δημοτικό κήπο. 
(...)Το τεταμένο κλίμα που επικρατούσε από την αρχή της πορείας ξέφυγε τελείως στην προσπάθεια των διαδηλωτών να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, στην διασταύρωση με την Οινοπίωνος, όπου έγιναν και τα επεισόδια.
Στο σημείο αυτό δέχθηκε επίθεση ο διευθυντής του astraparis.gr κ. Γιάννης Στεβής από τον εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη Χίο κ. Ματθαίο Μερμηγκούση, ο οποίος τον κτύπησε στο χέρι, του άρπαξε την κάμερα και την πέταξε στο έδαφος. Αρνήθηκε δε να την δώσει πίσω και την παρέδωσε σε εκπρόσωπο της αστυνομίας. Η επίθεση στον κ. Στεβή έγινε ενώ αυτός ευρίσκετο πίσω από την γραμμή των ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών, οι οποίοι – παρότι τους εζητήθη – αρνήθηκαν να προβούν σε σύλληψη του κ. Μερμηγκούση.
Προηγουμένως, σε άλλο περιστατικό δέχθηκε φραστική επίθεση ο δημοσιογράφος του politischios.gr κ. Παντελής Φύκαρης, ενώ οι δημοσιογράφοι καταδιωκόμενοι κατέφυγαν σε καταστήματα της περιοχής ή απομακρύνθηκαν για να αποφευχθούν σοβαρότερα επεισόδια σε βάρος τους.