Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα θεμιτό και λελογισμένο ρίσκο για την Ελλάδα

19.9.16


Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την ομιλία αλλά και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν αρκετά θετικές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αρκετά σοβαρός και είναι πράγματι ο πρώτος αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που στα χρόνια της κρίσης υπόσχεται διαρκώς ότι...προεκλογικά δεν θα υποσχεθεί τίποτα φοβερό. Το ότι ένα κόμμα με τέτοια ατζέντα προηγείται αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις στην ταλαίπωρη Ελλάδα αποτελεί ένα κάποιο βήμα προόδου για το πολιτικό μας σύστημα.

Τηρουμένων των αναλογιών και για τα δεδομένα της εποχής, νομίζω ότι ένα τόσο φθαρμένο κόμμα όσο η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερη εναλλακτική στην Ελλάδα από το μετριοπαθή Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν στη θέση του ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν θα υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα ελπίδας για τον τόπο.

Όπως περίπου συνέβη και με την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, οι πολίτες θα πάρουν το ρίσκο να αναθέσουν την εξουσία σε ένα φθαρμένο κόμμα, ελπίζοντας ότι ο πολιτικά γοητευτικός ηγέτης του θα καταφέρει να το τιθασεύσει.

Ας μην κοροϊδευόμαστε: μπροστά σε μια κωμικά πελατειακή και εκκωφαντικά αποτυχημένη Αριστερά, το εν λόγω ρίσκο είναι αν μη τι άλλο θεμιτό...