Ο Τσίπρας βλέπει μετά από τις επόμενες (χαμένες) εκλογές και στοχεύει στην εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ

11.10.16


Μετά από αρκετό καιρό, χθες στη Βουλή εμφανίστηκε ο γνωστός δυναμικός Αλέξης Τσίπρας, αυτός που πέτυχε να πείσει το 35% των πολιτών να τον εμπιστευτούν και να τον ψηφίσουν ξανά και ξανά.

Για το ακροατήριο του, ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα πειστικός. Αν και δεν ανέφερε απολύτως καμία συγκεκριμένη πρόταση για τη θεσμική πάταξη της διαπλοκής, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και σε συγκεκριμένα σκάνδαλα, κάτι που είχε ανάγκη να ακούσει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Μην κοροϊδευόμαστε, δεν ήταν πολλοί οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης που τόλμησαν να επιτεθούν προσωπικά σε επιχειρηματίες από το βήμα της Βουλής.

Εκτιμώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδεχθεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές κι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να «μπετονάρει» ένα 25%-27% του εκλογικού σώματος, ώστε να εξασφαλίσει τη δική του παρουσία στα πολιτικά πράγματα για τα επόμενα χρόνια. Όχι τυχαία, επιτέθηκε σφοδρά στο ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενος μάλιστα και τους «αγωνιστές που στήριξαν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου», ποντάροντας στην εξαφάνιση του σημερινού ΠΑΣΟΚ, η οποία και θα του χαρίσει το μονοπώλιο αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τώρα πηγαίνει στο συνέδριο παντοδύναμος, θυμίζοντας σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι χωρίς αυτόν, δεν θα είχαν εκλεγεί ούτε δημοτικοί σύμβουλοι. Το προσωπικό του άστρο δεν έχει σβήσει ακόμα, παρόλο που η χώρα δεν έχει επί της ουσίας κερδίσει απολύτως τίποτα από το χάρισμα του...