Χωρίς ριζική ανανέωση, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να προσελκύσει ούτε έναν απογοητευμένο του ΣΥΡΙΖΑ

4.10.16


Έχω υποστηρίξει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ιστορικά αναγκασμένη σε αριστερή στροφή, μιας και στα αριστερά της υπάρχει ο τεράστιος όγκος των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στα δεξιά της ο μετριοπαθής Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αριστερή στροφή όμως δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια πρόσωπα που αφελώς ταυτίστηκαν με κάθε επιλογής της σκληρής Δεξιάς του Αντώνη Σαμαρά. Οι απογοητευμένοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ επειδή διαπίστωσαν ότι έκαναν λάθος αλλά μόνο αν νιώσουν ότι πράγματι κάτι αλλάζει στο ιστορικό κόμμα.

Όσο στη βιτρίνα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται το υψωμένο δάχτυλο του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο διαρκώς εκνευρισμένος Ανδρέας Λοβέρδος και διάφοροι άλλοι πολιτικοί δεινόσαυροι, τόσο το ΠΑΣΟΚ θα υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει.

Η Φώφη Γεννηματά διαθέτει το ιδανικό μετριοπαθές προφίλ για να δρομολογήσει την αλλαγή γενιάς στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Αν δεν το κάνει, θα θυσιάσει το πολιτικό της κεφάλαιο για το τίποτα. Ώρα να πάνε οι χορτασμένοι στο σπίτι τους.