Εξαιρετικά ατυχής η πρόταση Θεοδωράκη περί καθιέρωσης της οικογενειακής(!) ευθύνης των μπαχαλάκηδων

11.12.16


Μια μάλλον ασυνάρτητη και ακατανόητη πρόταση κατέθεσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με την καθιέρωση της οικογενειακής(!) ευθύνης για όσους συμμετέχουν σε επεισόδια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης είπε:
(...)Να θεσπισθεί λοιπόν οικογενειακός κωδικός που θα επιτρέπει εκτός όλων των άλλων, όταν κάποιος πιάνεται να καταστρέφει δημόσια περιουσία, ο λογαριασμός τότε να πηγαίνει στην οικογένεια του. Είναι νομοθέτημα του Κάμερον το 2012. Γιατί ο χουλιγκανισμός κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει και στα γήπεδα και στις γειτονιές και στα πανεπιστήμια. Αυτοί που καταστρέφουν -παιδιά των βορείων και των νοτίων προαστίων στις περισσότερες περιπτώσεις- τους τρώει η ανία στο σπίτι και βγαίνουν και τα καίνε. Να ξέρουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώνουν το καμένο τρόλεϊ τα γκαρσόνια και οι πωλήτριες και όχι οι οικογένειες αυτού που το έκαψε(...)
Η πρόταση Θεοδωράκη μπορεί να σταθεί μόνο σε μεταμεσονύκτιο πάνελ ακροδεξιών σε τοπικό κανάλι, πιθανότατα με τον Βασίλη Λεβέντη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη να παρεμβαίνουν προσωπικά και να εκφράζουν την υποστήριξη τους. Πρέπει να αποσυρθεί και να ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

Το Ποτάμι αποτελεί ένα εξ ορισμού πολιτικά προβληματικό εγχείρημα αλλά δεν παύει να είναι ένα κόμμα που υποστηρίζει προοδευτικές και πολιτικά φιλελεύθερες ιδέες στα θέματα των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Σε αυτή τη συγκυρία, είναι εθνική ανάγκη να μην παρασύρονται σε κραυγές οι λιγοστοί μετριοπαθείς πολιτικοί της χώρας.