Το παιδομάζωμα του Κυριάκου και η απολιτίκ συσπείρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

16.1.17


Την προηγούμενη εβδομάδα, 3-4 φίλοι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας μου είπαν ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρούν στον περίγυρο τους μια πολύ σοβαρή προσπάθεια προσωπικών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσελκύσουν αξιόλογους ανθρώπους χωρίς...δεξιό παρελθόν στη Νέα Δημοκρατία.

Τις ίδιες ακριβώς μέρες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναλώθηκε στην αποθέωση της επιστροφής παλαιών και φθαρμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νέο σχήμα, με τη Φώφη Γεννηματά να παρατηρεί μάλιστα ότι είναι η...Νέα Δημοκρατία που δεν έχει αλλάξει, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στο Twitter.

Δεν διαφωνώ απόλυτα στο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αλλάξει, ούτε περιμένω θαύματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να ισχυρισθείς όμως με αξιοπιστία ότι ο πολιτικός σου αντίπαλος δεν έχει αλλάξει, θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις δρομολογήσει την ουσιαστική αλλαγή και ανανέωση του δικού σου κόμματος. Το να μαζεύεις πίσω οποιοδήποτε στέλεχος στο όνομα μιας κενής πολιτικού περιεχομένου συσπείρωσης, δεν σε τοποθετεί σε καθόλου καλύτερη θέση από τον Κυριάκο, ο οποίος τουλάχιστον όταν έπρεπε, τα έβαλε σε κάποιο βαθμό με τους γαλάζιους δεινόσαυρους.

Επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά ότι ουδέποτε αποτέλεσε αίτημα της βάσης της προοδευτικής παράταξης η συσπείρωση υπέρ των φθαρμένων πρωταγωνιστών των προηγούμενων δεκαετιών, οι οποίοι μάλιστα δεν προβάλουν, ούτε για τα μάτια του κόσμου, κάποιο πολιτικό επιχείρημα υπέρ της επιστροφής τους στο...μαντρί.

Κανείς δυσαρεστημένος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρει κίνητρο να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Κώστα Λαλιώτη και άλλους βετεράνους για να τα βάλουν με το...κομματικό κράτος του Κυριάκου...