Απόλυτη στήριξη στον Μουζάλα κόντρα στους «αλληλλέγγυους» τυχοδιώκτες

6.2.17


Τα όσα συνέβησαν σήμερα στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό είναι απολύτως απαράδεκτα, πλήρως κατευθυνόμενα από ακραίες πολιτικές ομάδες και δυστυχώς ενεργοποιούν φοβικά αντανακλαστικά εις βάρος των προσφύγων και των μεταναστών.

Λυπάμαι πολύ για τη στάση που κρατούν τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και εύχομαι τουλάχιστον στην επίσημη Νέα Δημοκρατία να κατανοούν ότι αν ανεβάσουν πολύ τους τόνους στο προσφυγικό, θα τα βρουν μπαστούνια ως κυβέρνηση.

Οι σχετικές δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Να ένα απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής:
«Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό. Δύο μέρες τώρα η Ελλάδα ζει μια ψευδή είδηση. Όχι μόνο δεν υπάρχει απεργία πείνας αλλά υπάρχει μια παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους. Οι λεγόμενοι απεργοί πείνας απαγόρευσαν χθες την είσοδο των φορτηγών που φέρνουν το φαγητό και αναγκαστήκαμε και πήγαμε από την πίσω πόρτα», δήλωσε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε: «Κατανοώ τον πόνο αυτών των ανθρώπων αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους για να στηθούν χειραγωγημένα σκηνικά». «Οποιος αισθάνεται καταπιεσμένος σε αυτή τη δομή ας φύγει και ας υποστεί τις συνέπειες του νόμου» κατέληξε.
Ως προς το Ελληνικό, η μόνη κριτική που μπορεί να ασκηθεί στον κ. Μουζάλα και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι ανέχεται εδώ και καιρό τη λειτουργία ανεπίσημων χώρων φιλοξενίας, καθιστώντας τους διάφορους «αλληλλέγγυους» σε πόλους άσκησης μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατά τα λοιπά, αλίμονο σε εκείνους, που μπροστά στο βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος, κλείνουν το μάτι στην ανομία. Είναι άλλο να κάνεις μια συνολική κριτική στην κυβέρνηση για τις (τεράστιες) αδυναμίες της στη διαχείριση του προσφυγικού κι άλλο να παίζεις το παιχνίδι του κάθε υστερικού επαγγελματία ακτιβιστή.

Ο καθένας από τον καναπέ του μπορεί να έχει κι από μια άποψη περί ανθρωπισμού και αποτελεσματικής διακυβέρνησης αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε μαγικές ούτε ηθικά εύκολες λύσεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.