Μπήκα στο Facebook του ΠΑΣΟΚ και νόμισα ότι έχει δεχθεί επίθεση από ομάδα χάκερ του Λαφάζανη

16.5.17


Ένας φίλος που ασχολείται με την ασφάλεια ιστοσελίδων και δικτύων με παρακίνησε να επισκεφθώ τη σελίδα του ΠΑΣΟΚ στο Facbebook, θεωρώντας ότι ίσως έχει δειχθεί επίθεση από κάποια ομάδα χάκερ που σχετίζονται είτε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είτε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ομολογώ ότι έριξα μια ματιά και δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά για το τι ακριβώς συμβαίνει. Είτε πράγματι το ιστορικό κόμμα έχει δεχθεί κάποια κυβερνοεπίθεση είτε πράγματι πιστεύουν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι μπορούν να συστηθούν ξανά στον ελληνικό λαό ως οι νέοι αγανακτισμένοι, αλά ΣΥΡΙΖΑ 2009-2012.

Συγκεκριμένα, από το εγχειρίδιο αντιμνημονιακού αγώνα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος επέλεξε τη φράση "το μνημόνιο πίνει το αίμα του ελληνικού λαού" ενώ ο Μιχάλης Τζελέπης έπαιξε πιο σίγουρα, διαλέγοντας τη δοκιμασμένη φράση "φτωχοποιείτε τον ελληνικό λαό".

Σε πιο αγωνιστικό πλαίσιο αποφάσισε να κινηθεί η Εύη η Χριστοφολοπούλου, καλώντας σε αντίσταση ενώ ο Γιάννης ο Κουτσούκος τόνισε ότι η κυβέρνηση προτίμησε να χρησιμοποιήσει τη δοκιμασμένη συνταγή της "παράδοσης εργασιακών δικαιωμάτων στους δανειστές".



Τέλος, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και το υπό διαμόρφωση σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποφάσισε να συμμετάσχει στον ιερό αντιμνημονιακό αγώνα της Χαριλάου Τρικούπη, εκφράζοντας τη θερμή υποστήριξη του στην απεργία των συνδικάτων, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα δώσουν "μαζική απάντηση".


Πραγματικά, δεν έχω λόγια. Αναρωτιέμαι ποιος πολιτικός εγκέφαλος σκέφτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί ταυτόχρονα να καμαρώνει ότι ψήφισε τρία Μνημόνια για να σώσει τη χώρα (που ισχύει και καλά έκανε) και ταυτόχρονα να επιχειρεί να μιμηθεί τον υστερικό ΣΥΡΙΖΑ του 2009-2012.

Και να πω ότι έχει γίνει καμιά ριζική ανανέωση στα πρόσωπα; Οι μνημονιακοί υπουργοί και βουλευτές του 2009-2015 προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι τελικά είναι αντιμνημονιακοί...