Ένας εκ των 10 υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς ίσως ψηφίσει τη Φώφη, όχι τον εαυτό του

15.9.17


Για τους κυνηγούς των ρεκόρ και αυτούς που στο Μίκυ Μάους παλιά διάβαζαν τη στήλη με τα «αξιοπερίεργα», θα ήθελα να σας επισημάνω την ύπαρξη του κ. Απόστολου Πόντα.

Ο Απόστολος ο Πόντας, πρόεδρος του κόμματος ΕΔΕΜ, είναι ένας εκ των 10 υποψηφίων αρχηγών του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα ψηφίσει τον εαυτό του, μιας και τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθειά στη Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του πριν το καλοκαίρι, είχε αναφέρει τα εξής:
(...)επιθυμώ να δηλώσω ξεκάθαρα και απόλυτα πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει Πρόεδρο και το όνομα αυτής είναι Φώφη Γεννηματά και το γεγονός αυτό δεν είναι αποδεκτό απ’ όλους μας γιατί απλά η κ. Γεννηματά είναι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του μεγαλύτερου δηλαδή κόμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά κυρίως γιατί αυτό απαιτεί η ηθική προαίρεση των συμμετεχόντων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη,  μιας και η κ. Γεννηματά μπορεί να μην διαχειρίστηκε τα μεγαλύτερα ποσοστά της προοδευτικής παράταξης, μπορεί να μην ενσάρκωσε τα ύψιστα αξιώματα, αλλά ήταν αυτή που έριξε τα τείχη του ευρύτερου κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου, που πήρε με πράξεις την πρωτοβουλία της διεύρυνσης, που έκανε την Παράταξη Συμπαράταξη και να ξέρετε πως για εμάς η Δημοκρατική Συμπαράταξη ή είναι μια πολιτική σύνθεση Ηθικής ή δεν είναι τίποτα!».
Μένει να δούμε τι θα επικρατήσει στην περίπτωση του κ. Πόντα. Θα ψηφίσει αυτό που του λέει η καρδιά του, δηλαδή την κ. Γεννηματά ή αυτό που προτάσσει η λογική, δηλαδή τον...εαυτό του; Ισχυρό δίλημμα.