H Ιστορία διαλέγει τους ομολόγους του καθενός, όχι μια ομάδα επικοινωνιολόγων

3.9.17


Με άρθρο του σε ένα έντυπο που απευθύνεται αποκλειστικά στο σκληρό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιλέγει μόνος του να σταθεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, μπας και η αστρόσκονη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αποκρύψει λίγο τα κολοσσιαία σφάλματα του.

Νομίζω ότι αποτελεί χάσιμο χρόνου να προσπαθήσει κανείς να εξηγήσει εκτενώς γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ένα από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας. Το ότι ο Τσίπρας έχει το θράσος να καλεί τους πολίτες να τον συγκρίνουν με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ είναι αν μην τι άλλο ενδεικτικό του θράσους που τον χαρακτηρίζει στο σύνολο της πολιτικής διαδρομής του.

Μάλλον είναι προτιμότερο να κρατήσουμε αυτό που για ακόμα μια φορά διαφαίνεται με τεράστια σαφήνεια: την εκπληκτική αμετροέπεια αυτής της γενιάς των στελεχών της Αριστεράς. Και με τον Τσε και με τον Καμμένο, και με τον Ανδρέα Παπανδρέου και με τον Κώστα Καραμανλή, και με τη Μέρκελ και με τον Κάστρο, και μνημονιακοί και επαναστάτες.

Όλα σε ένα και όλα για την καρέκλα.