Ο Τραγάκης έκανε το αυτονόητο, το ίδιο και ο Κυριάκος

5.9.17


Ο Γιάννης ο Τραγάκης σήμερα έκανε το αυτονόητο: ανακοίνωσε ότι ο γιος του είναι πλέον έτοιμος να τον διαδεχθεί στα βουλευτικά έδρανα κι έτσι μπορεί πια ο ίδιος να αποχωρήσει από την...οικογενειακή επιχείρηση, την οποία και ίδρυσε το 1974.

Δεν κάνω πλάκα. Ναι, αυτό είναι το αυτονόητο για το είδος της Πολιτικής που έμαθε να εκπροσωπεί ο κ. Τραγάκης. Απλά απέτυχε να διαβάσει σωστά τα σημεία των καιρών. Πριν 20 χρόνια, η σημερινή του δήλωση θα γινόταν μονόστηλο σε κάποια τοπική εφημερίδα και θα έφριτταν λίγοι, σήμερα έκανε τον γύρο των social media και έφριξαν πολλοί.

Με τη σειρά του, το αυτονόητο έπραξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας ότι ο υιός του κ. Τραγάκη δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος, εξαιτίας της σχετικής δήλωσης του πατέρα του.

Για να αραιώσουν οι Τραγάκηδες και οι υιοι τους από την συντηρητική παράταξη της χώρας, θα χρειαστεί καιρός και πολύ πιο γενναίες αποφάσεις από την απλή τιμωρία κάποιου που το παράκανε. Σήμερα, o Κυριάκος Μητσοτάκης αξίζει να ακούσει ένα μπράβο.

Φοβάμαι όμως ότι αύριο, τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα είναι και πάλι γεμάτα με υιούς Τραγάκηδες, οι οποίοι απλώς θα έχουν τηρήσει τα πρέποντα προσχήματα. Μακάρι να πέσω έξω και να εκπλαγούμε θετικά από τις εξελίξεις.