Ένας μάγκας με σακίδιο

11.10.17


Σε αντίθεση με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η χθεσινή προσωπική παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή και συνολικά του Ποταμιού είναι άξια συγχαρητηρίων.

Οι τακτικοί αναγνώστες της Παραπολιτικής γνωρίζουν πολύ καλά ότι ουδέποτε το εγχείρημα του Ποταμιού μας έπεισε και ότι γενικά όλα αυτά με τα σακίδια και τα ελαφρολαϊκίστικα κόλπα δεν μας αρέσουν και πολύ. Όμως εδώ και αρκετό καιρό ο Σταύρος Θεοδωράκης μας έχει πείσει για κάτι άλλο: ότι το λέει η καρδιά του.

Του δώσαμε συγχαρητήρια όταν πήγε αντίθετα με τη Φώφη Γεννηματά και καταψήφισε το πελατειακό επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους. Τον τελευταίο καιρό συνεχίζει ακριβώς σε αυτή τη γραμμή: του θάρρους και του πολιτικού ρίσκου. Δεν μιλάει γενικά και αόριστα αλλά κατονομάζει τη Φώφη Γεννηματά για τα προβλήματα των εκλογών της Κεντραοριστεράς, κάνει ορθώς κριτική στον Γιώργο Καμίνη για την ένοχη σιωπή του και παράλληλα δεσμεύεται ότι την επόμενη μέρα θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση στο νέο φορέα.

Χθες, δεν επέλεξε να κρυφτεί και να επινοήσει κάποια δικαιολογία. Πήγε και έδωσε προσωπικά τη μάχη στη Βουλή για τα δικαιώματα των διεμφυλικών. Χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη και τη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Μια μόνο λέξη: μάγκας.