Νίκος Ανδρουλάκης: Θα δημιουργηθούν προβλήματα χωρίς ενιαία Κ.Ο, όχι σε μια πολυκομματική Βαβέλ

31.10.17


«Θα δημιουργηθούν προβλήματα αν δεν υπάρχει μία ΚΟ. Δεν θέλω να είμαι στην ηγεσία ενός φορέα που να δίνει μια εικόνα πολυκομματικής Βαβέλ. Είναι αναγκαίες μία λειτουργία, μία άποψη και μία, ενιαία φωνή» δήλωσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης στον Αθήνα 9.84 και στους Νεκτάριο Νώτη και Σταμάτη Ζαχαρό.

Συγκεκριμένα:

(...)Σαφώς θα ήταν προτιμότερο να είχε προηγηθεί το ιδρυτικό συνέδριο και να ακολουθούσε η ανάδειξη της νέας ηγεσίας,για τη διεκδίκηση της οποίας δεν θα ήταν τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι. Δυστυχώς επιλέχθηκε ένας δρόμος που είχε άλλες προτεραιότητες. Τώρα, το στοίχημα είναι να είναι μαζική αυτή η διαδικασία, με χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες συνιδρυτές αυτού του εγχειρήματος.

(...)Μετά την ερώτησή μου στο ντημπέιτ στην ΕΡΤ φάνηκε η ύπαρξη μιας συμφωνίας μεταξύ της κας Γεννηματά και του κ.Θεοδωράκη που λέει ότι δεν ενοποιούνται οι ΚΟ την επόμενη ημέρα. Μέχρι χθές έβαζαν το ζήτημα ότι επειδή δεν είμαι βουλευτής, δεν μπορώ να ηγηθώ μιας ΚΟ.Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεται να είσαι βουλευτής, διότι θα υπάρχουν δύο ΚΟ, όπως είναι και σήμερα.

Θα δημιουργηθούν προβλήματα αν δεν υπάρχει μία ΚΟ. Οπως στο θέμα των διεμφυλικών , όπου με την υφιστάμενη συλλειτουργία των ΚΟ, άλλα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και άλλα ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Δεν θέλω να είμαι στην ηγεσία ενός φορέα που να δίνει μια εικόνα πολυκομματικής Βαβέλ. Πρέπει να υπάρχουν μία λειτουργία, μία άποψη και μία, ενιαία φωνή.

Γιαυτό όταν γίνεται ένα νέο εγχείρημα το βασικό ζήτημα είναι να υπάρχουν καθαρές κουβέντες.Τα κόμματα δεν τα φτιάχνουν οι πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά οι κοινωνικές ανάγκες και μια πολιτική ανάγκη είναι ο ευθύβολος πολιτικός λόγος, χωρίς περιστροφές. Αυτά που λέμε, αυτά πρέπει και να κάνουμε.

Αναλυτικά στον Αθήνα 9,84.