Πολιτικός ζουρλομανδύας η δημιουργία νέου κόμματος με...δυο κοινοβουλευτικές ομάδες

30.10.17


Όταν στο τέλος του αποψινού debate ο Νίκος Ανδρουλάκης ρώτησε τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη αν σκοπεύουν να ενοποιήσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, θεώρησα ότι έκανε λάθος και χαράμισε άσκοπα την ερώτηση του.

Από την πρώτη στιγμή αυτής της εκλογικής διαδικασίας θεωρούσα δεδομένο ότι την επομένη της εκλογής αρχηγού, οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες θα ενοποιηθούν. Κι όμως, η ερώτηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν πολύ πιο ουσιαστική από ότι περίμενα καθώς προέκυψε ότι Φώφη και Σταύρος έχουν συμφωνήσει να μην προχωρήσουν σε ένα τέτοιο βήμα.

Δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις. Πρόκειται για μια φοβερά κακή απόφαση και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα από τη στιγμή που φαίνεται ότι η επίμαχη απόφαση έχει ληφθεί στα κρυφά. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο αρχηγοί κοινοβουλευτικών ομάδων και ίσως ένας...ακόμα αρχηγός αν εκλεγεί κάποιος εκ των εξωκοινοβουλευτικών Ανδρουλάκη ή Καμίνη.

Οι πολίτες θα συνεχίσουν να παραμένουν μπερδεμένοι, η πολυφωνία θα διαλύσει τον όποιον ενθουσιασμό που θα προκύψει από τη συμμετοχή των πολιτών. Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν τα κάνουμε πάλι θάλασσα.