Τελικά έφταιγαν όλοι για τη Μάνδρα -κι έτσι δεν φταίει κανείς

27.11.17


Η εβδομάδα ξεκινά ειδησεογραφικά με την είδηση ότι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής έφτασε πλέον τους 23. Πέρασαν τόσες μέρες και ακόμα εντοπίζονται σοροί θυμάτων. Στην Ελλάδα του 2017 μ.Χ, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Κι όμως, κανείς δεν θα την πληρώσει, το γνωστό μεταπολιτευτικό τέχνασμα έπιασε και πάλι. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το να φταίνε όλοι, έτσι ώστε στο τέλος να μην προσωποποιηθούν οι ευθύνες και να μην αναλάβει κανείς κανενός είδους κόστος.

Το ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το χάος στη Μάνδρα δεν σημαίνει ότι δεν φταίει σήμερα κανείς συγκεκριμένα. Πάντα υπάρχει μια τελευταία υπογραφή αρμοδίου σε μια κακοτεχνία, πάντα υπάρχει μια τελευταία άδεια για κάθε κατασκευή, πάντα υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους παραβίασαν τους νόμους.

Ο ωχαδερφισμός όμως αποτρέπει τον καταμερισμό των ευθυνών, τα επιχειρήματα τύπου «έλα μωρέ θα την πληρώσει το ανθρωπάκι που έχτισε πάνω στο ρέμα και όχι οι υπουργοί που τα έτρωγαν 40 χρόνια» θα πείσουν και πάλι, ξανά το αίτημα για εφαρμογή των νόμων θα αφορά όλους τους άλλους και ποτέ τους εαυτούς μας.

Φαίνεται ότι εδώ είναι ακόμα Βαλκάνια...

Πηγή είδησης/screenshot: News247