Μα τον Πατούλη ρε Κυριάκο;

14.10.18


Η στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιώργο Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί μια εξέλιξη που πιθανότατα δεν θα περίμεναν αρκετοί από όσους έσπευσαν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα τους.

Το γεγονός μάλιστα ότι εδώ και μήνες ο Γιώργος Πατούλης είχε ξεκινήσει ουσιαστικά την καμπάνια του για τον Δήμο της Αθήνας, κόντρα στην ηγεσία του κόμματος, δείχνει πιθανότατα ότι η υποψηφιότητα Πατούλη προέκυψε μέσα από μια σειρά εσωκομματικών εκβιασμών και ανταγωνισμών.

Ο τρόπος που πολιτεύεται εδώ και χρόνια ο Γιώργος Πατούλης δεν έχει την παραμικρή σχέση με το φιλελελεύθερο και κεντρώο στίγμα που επιχειρεί να προσδώσει στη Νέα Δημοκρατία της εποχής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η υποψηφιότητα Πατούλη είναι μια καθαρά «δεξιά» υποψηφιότητα που δεν προσφέρεται ούτε για συγκλίσεις ούτε για συνεργασίες.

Εξάλλου, είναι μια υποψηφιότητα που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την αλαζονική ηθικολογική γραμμή των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη περί «αρίστων» που θα μας σώσουν από τους «κατσαπλιάδες» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πατούλης δεν είναι ούτε μεταρρυθμιστής, ούτε...καινοτόμος, ούτε και προέκυψε μέσα από το...μητρώο νέων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πατούλης είναι ένας καθαρά δεξιός πολιτικός, ταυτισμένος με τη Νέα Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης και θιασώτης της περίφημης λαϊκιστικής γραμμής του «αφού αυτά θέλει ο κόσμος». Αφού κατάφερε να κερδίσει το γαλάζιο χρίσμα και επί Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε αυτό πιθανότατα δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που δεν μπορεί και τελικά ούτε και θέλει να αλλάξει.