Ιδανικά ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Βενιζέλος πρέπει να χωρέσουν στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ

27.11.18


Στα λιγοστά ρεπορτάζ που βρίσκει κανείς πια στον Τύπο για την Κεντροαριστερά, το βασικό θέμα συζήτησης είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής για τις επόμενες εκλογές.

Παρατηρώ ότι πολλοί αναρωτιούνται για το αν θα διοριστεί βουλευτής στην Αχαΐα ο Γιώργος Παπανδρέου κι αν θα διοριστεί βουλευτής Επικρατείας ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόκειται για μια συζήτηση που δεν συγκινεί κανέναν εκτός των κομματικών διαδρόμων της Χαριλάου Τρικούπη.

Προσωπικά, αν και απόλυτα απογοητευμένος από την πρόοδο του εγχειρήματος του Κινήματος Αλλαγής, εκτιμώ ότι το ερώτημα δεν πρέπει να είναι για το που θα είναι υποψήφιοι οι δυο πρώην αρχηγοί του κόμματος αλλά για το αν πρέπει γενικότερα να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Πρόκειται για δυο φοβερά χορτασμένους πολιτικούς που μπορούν να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα χωρίς τις ανέσεις της βουλευτικής έδρας. Θα έπρεπε να έχουν προ πολλού μπουχτίσει από δόξα και αξιώματα, το ίδιο και οι κάθε λογής Σκανδαλίδηδες.

Μέχρι σήμερα, η Φώφη Γεννημάτα δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση ανανέωσης του κόμματος και είναι φοβερά εμφανές ότι νιώθει πιο άνετα όταν περιστοιχίζεται από δεινόσαυρους. Παρ' όλα αυτά, στην απίθανη περίπτωση που πράγματι προτείνει στα όργανα του κόμματος να μην είναι υποψήφιοι οι κ.κ Παπανδρέου και Βενιζέλος, η πρόταση της θα πρέπει να υποστηριχθεί.