Προσβλητική πρωτίστως για την Αριστερά η σαχλή φετιχοποίηση της γραβάτας από τον Τσίπρα

7.12.18

 
Μιλώντας σε ΜΜΕ της Ρωσίας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, χωρίς να κάνει πλάκα, ότι θεωρεί «κατάκτηση» το ότι έχει μπει σε όλα τα σημαντικά διεθνή φόρα χωρίς γραβάτα.

Πρόκειται για μια δήλωση που ξυπνά μνήμες από τα χαζοχαρούμενα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εδώ και καιρό προσπαθούν οι σημερινοί κυβερνώντες να μας πείσουν ότι έχουν αφήσει πίσω τους. Φαίνεται όμως ότι η διαφαινόμενη απώλεια της εξουσίας ενεργοποιεί ξανά τα λαϊκίστικα αντανακλαστικά τους.

Ανεξάρτητα με το τι νιώθει ο ίδιος όταν εισέρχεται στα διεθνή φορά, η πικρή αλήθεια τόσο γι' αυτόν όσο και για τη χώρα είναι ότι μπαίνει στην αίθουσα ως ένας ταπεινωμένος λαϊκιστής που τελικά εξελίχθηκε στον πιο πιστό στρατιώτη των δυνάμεων που δήθεν θα γκρέμιζε.

Όπως και να έχει, η σαχλή φετιχοποίηση της γραβάτας από τον σημερινό πρωθυπουργό είναι πρωτίστως προσβλητική για την ίδια την Αριστερά και τις ιδέες της. Ποτέ το διακύβευμα δεν ήταν...ενδυματολογικό και ποτέ δεν θα είναι. Η άποψη του ότι το να μην φοράς γραβάτα σε καθιστά αυτονόητα αριστερά ή αντισυστημικό δεν αποτελεί κάτι περισσότερο από μια απολιτίκ ανοησία.