Ποιος ο συμβολισμός όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπουργοποιεί τους συκοφάντες της Συμφωνίας των Πρεσπών; (video)

17.2.19


Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τραβήξει μια κόκκινη πολιτική γραμμή η οποία διαχωρίζει τις προοδευτικές από τις συντηρητικές δυνάμεις κι αυτή δεν είναι άλλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών έφερε κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ πλήθος πολιτικών προσωπικοτήτων -κάποιες αμφιλεγόμενες και κάποιες σοβαρές. Μέχρι προχθές διαβάζαμε ότι θα «επιβραβευτούν» με υπουργικά αξιώματα αυτοί που τόλμησαν να πάνε κόντρα στο κύμα και να υπερασπιστούν την ιστορική συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Τελικά όμως, υπουργοποιήθηκε κάποιος που μέχρι τον περασμένο Ιούνιο αναπαρήγαγε, σαν καλός στρατιώτης, την κοινή γραμμή Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής εναντίον της Συμφωνίας. Να τι έλεγε ο Άγγελος Τόλκας:


Λοιπόν; Ποιος ο πολιτικός συμβολισμός; Τι ακριβώς πρέπει να καταλάβουν οι προοδευτικοί πολίτες από την υπουργοποίηση εκείνων που δίστασαν να υπερασπιστούν την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών;

Δεν με ενδιαφέρει φοβερά η ψυχολογία των σημερινών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αν ήμουν ένας από αυτούς, σίγουρα μάλλον θα ένιωθα κάπως περίεργα αν είχα φάει τόσο καιρό τόσο ξύλο για να υπουργοποιηθούν τελικά αυτοί που κάθονταν στην εξέδρα...