Ο Νίκος Αλιβιζάτος, τα μαντρόσκυλα και οι αλγόριθμοι

6.3.19


Το ότι ο Νίκος Αλιβιζάτος χρειάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει κανένα αξίωμα αλλά απλά είπε τη γνώμη του για τον Αλέξη Τσίπρα (και για άλλα 20 θέματα) είναι ενδεικτικό του πόσο τοξικό είναι σήμερα το πολιτικό κλίμα στη χώρα.

Οι περιθωριακοί του χθες είναι σήμερα τα...mainstream μαντρόσκυλα των social media, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι αλγόριθμοι του Facebook και του Twitter ευνοούν το ακραίο και το υστερικό περιεχόμενο. Ποτέ δεν πουλούσε ιδιαίτερα ο μετριοπαθής λόγος, πόσο μάλλον στη σημερινή εποχή των τεράτων.

Η πλάκα είναι ότι σήμερα τη σκυτάλη από τους «Αγανακτισμένους» του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν διάφοροι περίεργοι του «φιλοευρωπαϊκού μετώπου λογικής», συνθέτοντας ένα διασκεδαστικά χαζοχαρούμενο ψηφιακό Tea Party αλά ελληνικά που παίζει τα ρέστα του υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα ήθελα πολύ να γράψω ότι «ευτυχώς ο Κυριάκος δεν τσιμπάει» αλλά οι περισσότερες ενδείξεις συνηγορούν για το ακριβώς αντίθετο. Για γέλια και για κλάματα...

Y.Γ Άραγε, πόσοι δημοσιολογούντες μπορούν να πουν αυτό το λιτό «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος σε καμιά από τις επικείμενες εκλογές, ούτε να καταλάβω κάποιο δημόσιο αξίωμα» που είπε σήμερα ο Νίκος Αλιβιζάτος;