Όταν ο Τσίπρας έλεγε «οι Ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα» και ο Σαμαράς διαφωνούσε

16.5.19


Θα έχετε προσέξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωρύεται ότι «οι Ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα» και ο Αλέξης Τσίπρας διαφωνεί.

Η Παραπολιτική έριξε μια ματιά στο τι έλεγαν στις προηγούμενες Ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας και ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ιδού:

Αντώνης Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας, ενεργώντας ανεύθυνα και επικίνδυνα έχει ανακηρύξει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Θέλει πάση θυσία να ρίξει την κυβέρνηση! Αντιμετώπισα την πρωτοφανή αυτή καιροσκοπική αθλιότητα του κ. Τσίπρα με την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτεί και το αξίωμα του Πρωθυπουργού και το συμφέρον της χώρας.

Αλέξης Τσίπρας: Το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε τον Μάη του 2010 θα γίνει τον Μάη του 2014.  Και θα μοιάζει με το δημοψήφισμα του 74' που απάλλαξε την Ελλάδα από τους βασιλιάδες. Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: Οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε.

Πού είναι οι διάφοροι κύριοι που μας λένε ότι δεν υπάρχει συνέχεια στο κράτος στην Ελλάδα; Μια χαρά τα ίδια λέει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και ο εκάστοτε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...