Η τέχνη του να χάνεις το δίκιο σου

4.6.19


Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα Βενιζέλου στο Κίνημα Αλλαγής, η Παραπολιτική προσπάθησε να θέσει το θέμα στη σωστή του διάσταση: δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα εσωκομματικής δημοκρατίας αλλά και πολιτικού πολιτισμού.

Κατά τα λοιπά, η χθεσινή παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ υπενθύμισε σε όλους ότι κανείς άλλος δεν κατέχει καλύτερα την τέχνη του να χάνει το δίκιο του από ότι ο ίδιος. Τρεις δεκαετίες και κάτι μετά την πρώτη εμφάνιση του στα κοινά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Παραμένει το ίδιο νάρκισσος, το ίδιο αλαζόνας και δυσκολεύεται πάρα πολύ να δεχθεί ότι η ανθρωπότητα δεν τον...αποθεώνει στο σύνολο της.

Επανέλαβε δεκάδες φορές ότι ο ρόλος του «είναι άλλος», ότι «ασχολείται με τα μεγάλα» και ότι στο τέλος της ημέρας «δεν είναι πολιτευτής». Το θέαμα για τον απλό πολίτη ήταν αποκρουστικό καθώς στην οθόνη του κυρίως έβλεπε έναν άνθρωπο που έχει από μόνος του αυτοανακηρυχθεί σε κάτι φοβερά σπουδαίο και μεγάλο και ζητάει τώρα την αναγνώριση από τους δυνητικούς υπηκόους τους.

Αποτυγχάνοντας να ελέγξει το μυθικά τεράστιο εγώ του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατάφερε για ακόμα μια φορά να χάσει το δίκιο του ως προς το σκέλος της αληθινά απαξιωτικής συμπεριφοράς της Φώφης Γεννηματά προς το πρόσωπο του. Κατάφερε να γίνει τόσο εντυπωσιακά αντιπαθής που ακόμα και οι πλέον καλοπροαίρετοι διαπίστωσαν για ακόμα μια φορά το εύρος της πολιτικής τοξικότητας του.