Εκτός της ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Δράμας Στ.Δαϊλάκης

30.9.08


www.in.gr

Τη διαγραφή του βουλευτή Δράμας Σταύρου Δαϊλάκη ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας. Ο κ. Δαϊλάκης ζήτησε με δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ.Ρουσόπουλου και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ.Αγγέλου.

Ο κ. Δαϊλάκης έχει δηλώσει το πρωί της Τρίτης ότι θα διευκολύνει τον πρωθυπουργό και δεν θα θέσει την κυβέρνηση υπό ομηρία, αλλά θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Extra 3 ο κ. Δαϊλάκης άσκησε οξύτατη κριτική κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα κατά του Θ.Ρουσόπουλου και Γ.Αγγέλου. Ζήτησε μάλιστα από τον Κ.Καραμανλή να βάλει φραγμό στους συνεργάτες του που τον καταστρέφουν με τη στάση τους και ζήτησε την αποπομπή τους.

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε πως δεν στρέφεται κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι τον θεωρεί «μοναδικό κεφάλαιο». Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι «κάποιος πρέπει να δείξει ότι υπάρχουν παλικάρια σε αυτό το κόμμα».

Το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής Δράμας με νέες δηλώσεις του στο Mega τόνισε: «Δεν θέλω να είμαι βουλευτής με νοηματική» και ξεκαθάρισε πως δεν χρειάζεται να τον διαγράψουν, καθώς εάν του ζητηθεί θα παραιτηθεί, διευκολύνοντας τον πρωθυπουργό να διατηρήσει τις 152 έδρες στη Βουλή.

Ο κ. Δαϊλάκης πρόσθεσε: «Θα φύγω ως νίντζα, υπερασπιζόμενος τον αρχηγό μου», ενώ επανέλαβε την ουσία της κριτικής του, παρατηρώντας ότι το περιβάλλον του Μαξίμου κρατά τα γκέμια του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι ένα πολιτικό άτι, που πρέπει να αφεθεί ελεύθερο.