5 κόμματα , 5 εκδοχές , 1 συγκάλυψη

15.12.08


Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής βρίσκονται πλέον τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής που συνέταξαν τα 5 κόμματα του Κοινοβουλίου...

Το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες σε υπουργούς από την εποχή του Απόστολου Φωτιάδη έως σήμερα και καταλογίζει στους υπουργούς τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ πλημμελή εποπτεία . Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν την πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή και αν δεν συναινέσουν , Προανακριτική γιοκ...

Στο 150 σελίδων πόρισμα του ΠΑΣΟΚ καταλογίζονται ποινικές ευθύνες σε πέντε υπουργούς (Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό) και πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις υπουργούς (Αλογοσκούφη, Μαγγίνα, Μπέζα και Κιλτίδη). Από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κατατεθεί πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Διαχρονικές πολιτικές ευθύνες βλέπει στο πόρισμά του το ΚΚΕ, καθώς η υπόθεση ξεκίνησε από την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κορυφώθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ. Επίσης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Ο ΣΥΝ αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες τουλάχιστον σε όσους υπέγραψαν τις ανταλλαγές, με διαχωρισμό της περιόδου του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των αναπομπών των αποφάσεων από τον Απόστολο Φωτιάδη. Επίσης, φωτογραφίζει τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς για ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών.

Ο ΛΑΟΣ αποδίδει πολιτικές ευθύνες σε υπουργούς της κυβέρνησης, ενώ ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για περαιτέρω διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Την Κυριακή πραγματοποιείται μία ακόμα συνεδρίαση προκειμένου να γίνει προσπάθεια να συνταχθεί κοινό πόρισμα.

Και τα 4 κόμματα της Αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιθυμούν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής...

Κάτι τέτοιο όμως κρίνεται μάλλον δύσκολο καθώς η Νέα Δημοκρατία θα επιλέξει και πάλι την αποχή από την εν λόγω ψηφοφορία...

Κάτι μας λέει ότι για ακόμα ένα σκάνδαλο , η συγκάλυψη είναι κοντά...

Εκτός και αν "σκάσει" καμία νέα βόμβα...