Νεοναζί στο Ισραήλ. Μια είδηση σοκ(!) που πέρασε στα …ψηλά

5.12.08

alkimosarchive.blogspot.com


Ένα φαινόμενο «ταμπού», που έφτασε να εκδηλωθεί και στο ποιο απίθανο σημείο.
.
Το φαινόμενο του «νεοναζισμού» έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις, και παρόλο που τα διεθνή ΜΜΕ το εμφανίζουν, συνήθως, μεταξύ των άλλων «παράξενων» που συμβαίνουν στον πλανήτη, εγώ πιστεύω πως έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα βρεθεί ο κόσμος αντιμέτωπος με μια επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη λαίλαπα. Ας δούμε τι μετέδωσε πρόσφατα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Βαριές ποινές φυλάκισης και κάθειρξης ενός έως επτά ετών επέβαλε ισραηλινό δικαστήριο σε μία ομάδα οκτώ εφήβων 16 έως 19 ετών, που ανήκαν σε νεοναζιστική οργάνωση που προέβαινε σε επιθέσεις εναντίον ξένων εργαζομένων, υπερορθοδόξων Εβραίων και αστέγων, και σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον Αράβων (βλ εδώ).
.
Μάλιστα, η συμμορία αναρτούσε βιντεοκλίπ που εξυμνούσαν τον Αδόλφο Χίτλερ στο Διαδίκτυο. Ως "σοκαριστικές και φρικτές" χαρακτήρισε τις πράξεις των εφήβων που διαπράχθηκαν στην διάρκεια ενός έτους, ο πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου του Τελ Αβίβ, Ζβι Γκαρφίνκελ. Ο κ. Γκαρφίνκελ είπε ότι επέβαλε βαριές ποινές στους εφήβους, εν μέρει για παραδειγματισμό των εφήβων της χώρας, ως μέτρο αποτροπής της ένταξής τους σε νεοναζιστικές ομάδες.
.
Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπισαν οι έφηβοι ήταν η σύληση μιας συναγωγής, στην οποία ζωγράφισαν σβάστικες και το ότι σχεδίαζαν να διοργανώσουν ένα μεταθανάτιο "πάρτυ γενεθλίων" για τον Αδόλφο Χίτλερ.
.
Έγγραφα που ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα ένταξης στην κοινωνία, κάτι που όπως υποστήριξε τους ώθησε να ενταχθούν στη συμμορία, παρουσίασε η υπεράσπιση των οκτώ εφήβων μεταναστών στο Ισραήλ από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
.
Επισήμανε ακόμη ότι ένας από τους εφήβους είναι εγγονός Εβραίων που επέζησαν του Ολοκαυτώματος.
.
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι από τη Ρωσία, κι άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες μετανάστευσαν στο Ισραήλ μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Πολλοί διακρίθηκαν στην πολιτική και την οικονομία, όμως αρκετοί άλλοι αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες ένταξης, περιλαμβανομένων χιλιάδων που δεν θεωρούνται Εβραίοι από τις θρησκευτικές αρχές.
.
Πάντως, η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει σοκ στο Ισραήλ.