Ο Αρβανιτόπουλος συνεχίζει να καμαρώνει για το ξήλωμα του νόμου Διαμαντοπούλου

7.12.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στη Βουλή:

(...)Θέλω να σας θυμίσω τι είπατε, τι κάνατε ή τι επιχειρήσατε να κάνετε, όταν εμείς προχωρούσαμε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις για τη συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Απέναντι στην εθνική προσπάθεια, η τυφλή σύγκρουση. Εμείς τον Αύγουστο του 2012 με το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ολοκληρώσαμε το θεσμικό εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεραπεύοντας τις δυσλειτουργίες που καθιστούσαν το ν. 4009 ανεφάρμοστο. 


Γιατί το κάναμε αυτό; Γιατί αρνηθήκατε τη μεταρρύθμιση. Προσπαθήσατε να την μπλοκάρετε. Σπρώξατε σε καταλήψεις και αποφεύγατε να βάλετε κάλπη, γιατί σας  τρόμαζε η κάλπη. Όμως, τα ξεπεράσαμε όλα αυτά. Βάλαμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ηττηθήκατε. Φάνηκε η γύμνια σας. Το 80% της ακαδημαϊκής κοινότητας ψήφισε και εξελέγησαν συμβούλια σε όλα τα ιδρύματα της χώρας με επιφανείς προσωπικότητες. 

Όταν προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», όταν προχωρήσαμε στην ενδυνάμωση των ιδρυμάτων μας, στη σύνδεση του ακαδημαϊκού με τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας, εσείς πίσω από αυτή την προσπάθεια, πίσω από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», είδατε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όταν προχωρήσαμε στην αξιολόγηση και με το νομοσχέδιο που καταθέσαμε και με το Προεδρικό Διάταγμα που εξεδόθη, την αξιολόγηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την αξιολόγηση των δομών, των διαδικασιών, αλλά και των εκπαιδευτικών μας, εσείς την αρνηθήκατε αποκαλύπτοντας δήθεν κομματικές λογικές, σκοπιμότητες και απολύσεις.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μιας και δεν έχει τύχει να συναντήσω ποτέ τον κ. Αρβανιτόπουλο, μπορεί κάποιος να μου πει με ασφάλεια αν κυκλοφορεί με αυτοκίνητο ή χρησιμοποιεί ακόμα το διαστημόπλοιο που τον έφερε στη Γη;

Το ΕΚΠΑ είναι κλειστό εδώ και 3 μήνες και το ΕΜΠ μόλις άνοιξε γιατί αυτός ο κύριος στήριξε τη συντεχνία των πρυτάνεων το καλοκαίρι του 2012 και τολμά σήμερα να καμαρώνει γι' αυτό; 

Καμαρώνει για το σχέδιο Αθηνά το οποίο ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ κι αν είχε γίνει η χώρα θα είχε γλιτώσει από περιττά ΑΕΙ και δεν θα ψάχναμε τώρα να απολύσουμε διοικητικούς υπαλλήλους από τα ΑΕΙ που τους χρειάζονται!

Πραγματικά, δεν νιώθουν μια κάποια ντροπή όσοι επιμένουν να τον στηρίζουν;