Ευχαριστεί ο Ολυμπιακός τον ευεργέτη του...

17.12.08Σας παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την αποχώρηση του Βασίλη Γκαγκάτση από την ΕΠΟ :

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συγχαίρει τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Β. Γκαγκάτση, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα σοβαρά και μεγάλα θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι προφανές από όσους καλόπιστα παρακολουθούν την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας ότι ανεξάρτητα από τα όποια λάθη έγιναν και τα όποια προβλήματα παραμένουν, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μία καλύτερη εικόνα από αυτή των προηγούμενων δεκαετιών.

Οι επιτυχίες των Εθνικών ομάδων μας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση από την Εθνική ομάδα των ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη επιτυχία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η 2η συνεχόμενη πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008, η καλή ως σήμερα πορεία για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, η διάκριση των ομάδων νέων, εφήβων και παίδων, καθώς και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα, καταδεικνύουν τον σωστό προγραμματισμό, καθώς και την άρτια, συνεπή και οργανωμένη δουλειά που έγινε σε επίπεδο εθνικών ομάδων και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Οι επιτυχίες αυτές, είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για μία χώρα με το βεληνεκές της Ελλάδας.

Επίσης, η μεγάλη προσπάθεια του απερχόμενου Προέδρου και του συμβουλίου της Ε.Π.Ο. προκειμένου να εφαρμοστεί και να τηρηθεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, σύμφωνα και με τις επιταγές της FIFA και της UEFA ήταν μία διαρκής και δύσκολη μάχη, αλλά σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θεωρούμε ότι το σημαντικότατο αυτό θέμα, το οποίο επέφερε τόσο τον οικονομικό αποκλεισμό της Ε.Π.Ο. από κάθε οικονομική στήριξη της πολιτείας όσο και την αντιπαράθεση της με τους εκπροσώπους των εκάστοτε κυβερνήσεων, αλλά και κάποια μικροσυλλογικά συμφέροντα, που στόχευαν επί μονίμου βάσεως την ηγεσία της Ε.Π.Ο., ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. σε παραίτηση.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε μελλοντική του ενασχόληση.

Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Σχόλιο Παραπολιτικής : Θα ήταν τουλάχιστον αχαριστία από την πλευρά του Ολυμπιακού να μην ευχαριστήσει τον άνθρωπο που του πρόσφερε απλόχερα τα κλειδιά της Παράγκας...

Τα χρόνια της προεδρίας του ταυτίστηκαν με την πλήρη κυριαρχία της ομάδας του Πειραιά στο παρασκήνιο...

Αποκορύφωμα η περίφημη "υπόθεση Βάλνερ" που χάρισε το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ...

Η αποχώρηση του Βασίλη Γκαγκάτση είναι μια από τις πιο θετικές εξελίξεις για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο...

Κρατήστε μόνο την τελευταία φράση της ανακοίνωσης :

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε μελλοντική του ενασχόληση.

Ο Γκαγκάτσης πριν αναλάβει την ΕΠΟ ήταν νομικός συμβούλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στα καθήκοντα του...