Στήνουν νεα Ίμια οι Τούρκοι...

9.1.09


Παρά την επιμελή προσπάθεια των ΜΜΕ να αποκρύψουν το θέμα , το θερμόμετρο στο Αιγαίο έχει ανέβει κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες και οι Τούρκοι επιχειρούν σαφέστατα να προκαλέσουν νέα "Ίμια"...

Χθες στις 15.13 σχηματισμός αποτελούμενος από 4 τουρκικά Phantom F-4 και 4 F-16 εισήλθαν στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο νοτίως της Σάμου.

Στις 15.19 τα 4 Phantom πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 700 ποδών, δηλαδή 230 περίπου μέτρων και στη συνέχεια πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 100 μέτρων. Στις 15:35 ο σχηματισμός βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο νότια της Σάμου.

Μια ιδιαίτερα προκλητική κίνηση καθώς μόλις προχθές είχε επισκεφθεί το Αγαθονήσι ο Κάρολος Παπούλιας και είχε καταδικάσει με σκληρό τρόπο την τουρκική προκλητικότητα.

Τόσο ο Μεϊμαράκης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη καταδίκασαν τα γεγονότα ενώ το τουρκικό επιτελείο μιλούσε για "ελληνικές παραβιάσεις στο Αιγαίο"...

Ένταση επικρατεί και στην περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Ο ελληνικός στρατός βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις του Ναυτικού.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της Τουρκίας επικρατεί αναβρασμός και εντείνονται οι φήμες για νέες απόπειρες πραξικοπήματος από το στρατιωτικό καθεστώς.

Χρειάζεται σύνεση και προσοχή αλλά σε καμία περίπτωση παθητική αντιμετώπιση των γεγονότων.

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ , ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς και ήρθε η ώρα να ορθώσει και το δικό της ανάστημα.

Η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα.