Οι απαράδεκτες τοποθετήσεις Καρατζαφέρη για το άσυλο

23.1.09


Άκουσα τον κ. Αλαβάνο, πράγματι με μια ωραία θεατρική παρουσίαση να λέει για τους ξένους τη λέξη «φροντιστήριο». Το άσυλο πώς θα το πείτε στους ξένους; Να μου πείτε.
Πήγε κορυφαίος εισαγγελέας της χώρας, ο οποίος έχει και στενή συγγενική σχέση με προσωπικότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ένα συνέδριο στο Λονδίνο με άλλους εισαγγελείς και είπε πώς αντιμετωπίζεται το άσυλο. Και τον κοίταγαν σαν εξωγήινο. Από πού είσαι εσύ; Τι είναι αυτό το άσυλο; Και προσπαθούσε να τους περιγράψει τι είναι το άσυλο.
Δηλαδή τι είναι το άσυλο; Παραχώρηση σε ανθρώπους δικαιωμάτων που δεν έχουν οι άλλοι. Αυτό είναι. Δηλαδή λέμε ότι το κράτος δεν μπορεί να επέμβει σε αυτό το χώρο. Έχουμε θύλακες έξω από τους νόμους του κράτους. Αυτό είναι το άσυλο. Δηλαδή κάποια Ζωνιανά είναι το άσυλο, κάποια Εξάρχεια είναι το άσυλο. Αυτό είναι το άσυλο.
Και βεβαίως εγώ έχω κάποια ερωτήματα να θέσω. Και τα θέτω τα ερωτήματα ιδιαίτερα σε εκείνους που υπερασπίζονται το άσυλο ακόμα.
Πρώτο ερώτημα, εάν ο καθένας μπορεί να πηγαίνει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα για να περνάει την ώρα του. Είναι ένας χώρος εκπαιδευτικός, πανεπιστημιακός χώρος, χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Περιμένω απάντηση, ιδίως από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α..
Δεύτερο ερώτημα, εάν η συμβολική και ιστορική του ασύλου του 1982, όταν βγαίναμε από τη χούντα, έχει σήμερα εφαρμογή στην εποχή του ιντερνέτ. Τι ακριβώς προστατεύει σήμερα το άσυλο; Είναι κοινωνικό ή πανεπιστημιακό άσυλο; Είναι ασυλία να μπορεί να κάνει κάποιος οτιδήποτε μέσα στο χώρο αυτό;
Τρίτο ερώτημα: Ποιος υποστηρίζει το άσυλο; Έχουμε δει κουκουλοφόρους να λένε «είμαστε μέσα, γιατί υποστηρίζουμε το πανεπιστημιακό άσυλο» και η ελληνική πολιτική σκηνή στο σύνολό της να μην δίνει απαντήσεις.
Τέταρτο ερώτημα: Να ξεκαθαριστεί ότι υπεύθυνος για το ζήτημα είναι ο Πρύτανης. Ο Πρύτανης δεν είναι μόνο για δεξιώσεις. Πρέπει στη δύσκολη στιγμή να πάρει μια απόφαση και αν δεν πάρει την απόφαση, να παραιτείται. Αυτά δεν τα λέω εγώ. Τα λέει ο υποψήφιος υπερνομάρχης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τελευταίες εκλογές, ο κ. Πανούσης, ο δημιουργός του ασύλου.
Έρχεται, λοιπόν, σήμερα ο υπερνομάρχης, η αρίστη επιλογή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τελευταίες εκλογές και διερωτάται σήμερα ο άνθρωπος σε άρθρο του «Τι είναι αυτά; Σταματήστε το άσυλο. Δεν έχει εφαρμογή το άσυλο σήμερα». Άσυλο σήμερα να προστατευτεί από ποιον; Θα πάει να μπει αυθαίρετα ο αστυνομικός μέσα στο άσυλο; Μπορεί σήμερα το παιδί των δεκαοκτώ ετών –να είμαστε σοβαροί- να διατυπώσει μια διαφορετική άποψη μέσα στο πανεπιστήμιο και να πει «Εγώ δεν θέλω να χάσω τα μαθήματά μου. Εγώ είμαι από την Κρήτη, σπουδάζω στα Γιάννενα, ο πατέρας μου πληρώνει λεφτά, θέλω μάθημα»; Έτσι και το πει, πάει, ο κουκουλοφόρος τον καθάρισε την ίδια ώρα από εκεί μέσα.
Επομένως, για ποιο άσυλο λέτε; Ποια ελευθέρα διακίνηση των ιδεών; Αν είναι άσυλο, είναι άσυλο ανιάτων πράξεων κατά της δημοκρατίας. Περί αυτού του ασύλου πρόκειται. Εάν δεν ξεκαθαρίσουμε αυτό, πού βαδίζουμε, κύριε Πρωθυπουργέ;

Σχόλιο Παραπολιτικής : Για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Καρατζαφέρης φανέρωσε το πραγματικό του πρόσωπο χωρίς ψευδο-επικοινωνιακά προσωπεία...

Απέδειξε επίσης ότι δεν έχει καμία επαφή με τον χώρο των πανεπιστημίων και αρέσκεται σε επικίνδυνες για τη Δημοκρατία γενικεύσεις...

Θα ήταν πράγματι τιμητικό για εμάς και για όλους τους χρήστες του διαδικτύου αν το Ιντερνετ "αντικαθιστούσε" το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει...

Ο Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι έχει δει κουκουλοφόρους να υποστηρίζουν ότι με τη δράση τους προστατεύουν το πανεπιστημιακό άσυλο .

Και εμείς έχουμε δει τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ να καλεί τους συνεργάτες της Χούντας να αναλάβουν υπουργείο...

Υπάρχει και σχετικό video εδώ . Ενώ για όσα υποστηρίζει ο Καρατζαφέρης δεν υπάρχει τίποτα .

Αναρωτιέται επίσης για το αν μπορεί ένα παιδί να ταχθεί κατά της κατάληψης στη σχολή του...

Να τον ενημερώσουμε ότι πανελλαδικά η ισχυρότερη φοιτητική παράταξη είναι η ΔΑΠ η οποία είναι κατα των καταλήψεων...

Τέλος , παρατηρούμε ότι ο Καρατζαφέρης αναρωτιέται για το τι είναι το άσυλο...

Το άσυλο κύριε Καρατζαφέρη είναι για εμάς τα κάγκελα που κράτησαν για αρκετές μέρες τη Χούντα και το παρακράτος έξω από το Πολυτεχνείο.

Για εσάς όμως φαίνεται ότι είναι τα κάγκελα που καθυστέρησαν την είσοδο των χουντικών φίλων σας ( βλ.Πλεύρης ) να εισέλθουν στον χώρο του Πανεπιστημίου και να "γαμήσουν τα κομμούνια"...