Και στα δικά μας... Vol 1

24.1.09



Και μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα, μέσω του Youtube, μεταδίδεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ο λόγος του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας....

H πρωτοβουλία ήταν των Μέσων Ενημέρωσης της Αγίας Έδρας, που κατέστησαν δυνατή την πρόσβαση σε ομιλίες του Πάπα, μέσω της ηλεκτρονική διεύθυνσης www.youtube.com/vaticanit.

«Σήμερα γράφεται μια νέα σελίδα ιστορίας της Αγίας Έδρας», αναφέρει το ραδιόφωνο του Βατικανού, Radio Vaticana, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του παπικού κράτους, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν πολλά άτομα με ευαισθησίες, τα οποία κινούνται στον χώρο του διαδικτύου και ενδιαφέρονται για το μήνυμα, που θέλει να στείλει ο ποντίφικας».

Για την ώρα, τα περισσότερα βίντεο που προβάλλουν συναντήσεις του πάπα Βενέδικτου με διεθνείς προσωπικότητες, λειτουργίες ή μεγάλες θρησκευτικές γιορτές, συνοδεύονται από σχόλια στα ιταλικά. Σύντομα, όμως, σε πολλά από αυτά θα προστεθούν σχόλια και σε άλλες γλώσσες, όπως η αγγλική, η γερμανική και η ισπανική.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Παραπολιτικής , μετά από πρόταση του Θοδωρή Ρουσόπουλου και η Μονή Βατοπαιδίου θα προχωρήσει σε μια ανάλογη ενέργεια ώστε να "παραπλανούνται" μέσω διαδικτύου οι υπουργοί...