Προετοιμάζει την μεγάλη κωλοτούμπα ο Ψυχάρης...

1.2.09

Το σημερινό φύλλο του ΒΗΜΑτος αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τα μελλοντικά σχέδια του ΔΟΛ...

Στο μεγαλύτερο μέρος της η εφημερίδα στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλή αλλά ο Σταύρος Ψυχάρης στο άρθρο του αναφέρει :

Για όλους εμάς όμως τους κοινούς πολίτες σημασία δεν έχει η ημερομηνία των εκλογών. Το γεγονός ότι στις τελευταίες εκλογές εμφανίστηκαν τα κόμματα εξουσίας χωρίς προγράμματα αλλά με συνθήματα εις βάρος των ανταγωνιστών εξηγεί την προϊούσα απαξίωση της εκπροσώπησης του Λαού. Αν αυτό επαναληφθεί, σε συνθήκες μάλιστα κρίσεως οικονομικής και κοινωνικής (με πρόσφατα τα σύγχρονα «Δεκεμβριανά»), μπορεί η επανάληψη να οδηγήσει, αντί της εκτόνωσης, που συνήθως περιμένομε από τις εκλογές, σε απογοήτευση, δυσφορία και εκτός ελέγχου αντιδράσεις.

Χρέος του ΠαΣοΚ, που λογίζεται ως κόμμα αρχών, είναι να δώσει πρώτο το παράδειγμα. Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας η υπερπενταετής κυβερνητική θητεία θα έπρεπε να αρκεί για να βγάλει συμπεράσματα, ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξανακούσουμε προσεγγίσεις προδήλως ανόητες τύπου tabula rasa- ότι ξεκινάμε πάλι από την αρχή! Αντίθετα, κουβαλάμε αμαρτίες (ηθικές και πολιτικές) που πρέπει να εξορκισθούν όχι με κενό λόγο για «καθάρσεις», αλλά με προτάσεις συγκεκριμένες.

Φαίνεται ότι η εφημερίδα από την μια παραμένει τυπική στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κυβέρνηση και από την άλλη ετοιμάζεται να επιστρέψει στα γνωστά "πράσινα" μονοπάτια της...

Είναι θλιβερή η κατάντια του ιστορικού ΒΗΜΑτος...