Παίζοντας με τα νούμερα...

9.3.09



"Δεν είναι γνωστό σε όλους, ότι το δημόσιο χρέος είναι διαχρονικά ένα τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία; Θυμίζω ότι το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν 29% και το 2004 παραδόθηκε 98,4%. Φέτος, θέλουμε 12 δισεκατομμύρια ευρώ για τοκοχρεολύσια των δανείων που είχαμε πάρει την προηγούμενη εικοσαετία. Αυτά τα 12 δισ είναι το σύνολο των φόρων των φυσικών προσώπων.

Δεν είναι αυτονόητη, η υποχρέωση κάθε κυβέρνησης για σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων; Σε αυτά τα αυτονόητα σημεία, λοιπόν, έπρεπε όλοι να συμφωνήσουν."

Γιάννης Τραγάκης στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" ( 6 Μαρτίου 2009 )

"Βεβαίως, έχουμε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, το οποίο τριπλασιάσθηκε μέσα σε 25 χρόνια. Ήταν 30% του ΑΕΠ το 1980 και έφθασε στο 99% το 2004. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Πληρώνουμε κάθε χρόνο πάνω από 12 δισ. για το χρέος. Με τα δεδομένα αυτά, ε φαρμόζουμε συγκεκριμένο σχέδιο ευθύνης, αποτελεσματικό, το οποίο και επικαιροποιείται, ώστε να βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις εξελίξεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο . Κινούμαστε σταθερά σε τρεις άξονες-στόχους: Ανάπτυξη. Δημοσιονομική εξυγίανση..."

Λευτέρης Ζαγορίτης στην Χώρα της Κυριακής ( 8 Μαρτίου 2009 )

Δείτε τώρα πώς διαμορφώθηκε το έλλειμμα της χώρας τα τελευταία χρόνια...


Μεγαλύτερο και από το χρέος της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων...

Οι κυβερνήσεις φεύγουν , τα χρέη μένουν...


Πλήρωνε Έλληνα φορολογούμενε...