Η διαδικασία των άγονων γραμμών από το υπουργείο Αιγαίου είχε ουσιαστικό έλεγχο;

23.4.09


aegaio.blogspot.com

Κατά την θητεία του κ.Κατρακάζου στο Λιμενικό Ταμείο κατατέθηκαν στη Βουλή 6 ερωτήσεις από το Πασόκ,για διαχειριστικό έλεγχο, και 3 από το ΛΑΟΣ,που είχε σαν αποτέλεσμα να διαταχθεί έλεγχος από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας,χωρίς όμως να έχει δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα.

Αν το πόρισμα από τον έλεγχο είναι καθαρό αναρωτιόμαστε ποιος θέλει την πολιτική εξόντωση του κ.Κατρακάζου; και δεν βγαίνει στη δημοσιότητα.

Ομως πόρισμα είχαμε και από το πρώην ΣΔΟΕ,το οποίο έλεγξε την ναυτιλιακή εταιρεία που μέτοχος είναι ο κ.Κατρακάζος.Αν και εδώ είναι καθαρό το πόρισμα γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα;

Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι κάτι δεν πάει καλά,γιατί όπως έγινε γνωστό η επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 69.000 ευρώ περίπου στις ναυτιλιακές εταιρείες που είναι μέτοχος ο κ.Κατρακάζος ,και προέκυψε και πρόστιμο άλλων 30.0ο00 ευρώ προς την Σαμιακή τηλεόραση του οποίου μέτοχος είναι και εδώ ο κ.Κατρακάζος.

Μήπως και εδώ ,δεν έγινε η γνωστή, η <<μαιμουδιά>>για να φανεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ότι οι μετοχές του κ.Κατρακάζου με την <<μαιμουδίστικη>> μεταβίβαση ,να πέσει το ποσοστό του στο 4% ούτως ώστε να μπορέσει να πάρει στη συνέχεια πιστοποιητικό διαφάνειας από το ΕΣΡ για να έχει τη δυνατότητα να πάρει μέρος στον διαγωνισμό των άγονων γραμμών του υπουργείου Αιγαίου.


Η δικογραφία έχει περάσει και από τα χέρια ,συγγενικού προσώπου, πρωτοκλασάτου στελέχους της Κυβέρνησης ,ο οποίος μάλιστα έχει καταγγελθεί στο κόμμα από τον κ.Κατρακάζο.

Μάλιστα τελευταία ,χωρίς να έχει διαψευσθεί μέχρις σήμερα, κομματικοί παράγοντες από τη Σάμο εθεάθησαν στο καφενείο της Βουλής ,ζητώντας απεγνωσμένα ,να κουκουλωθεί όπως όπως η υπόθεση.

Μεταξύ των άλλων κομματικών παραγόντων που εθεάθησαν στη Βουλή και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου κ.Πανουράκης ,ο οποίος προμήθευσε ,με πρόχειρο διαγωνισμό ,παγκάκια,κάδους απορριμμάτων και πολλά άλλα το Λιμενικό Ταμείο Σάμου όταν ήταν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ο κ.Κατρακάζος.

Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό στη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού έχει παρέμβει και ο συνήγορος του πολίτη,και ζητά να δοθούν στοιχεία της υπόθεσης χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν δοθεί.

Κουκουλώστε λοιπόν όλα .

Και εδώ <<μπλεγμένος>> στην υπόθεση ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Ν.Κατρακάζος ,νυν Νομαρχιακός Σύμβουλος,πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου.Εκκρεμεί μήνυση στην Εισαγγελία Σάμου εδώ και δύο χρόνια.Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση θα έρθει στην προανακριτική στη Βουλή και θα συσχετισθεί με τις άλλες υποθέσεις που αφορούν τον κ.Παυλίδη

Το πρώην Υπουργείου Αιγαίου αφενός ελέγχει τη τυπική και σύννομη μεταβίβαση κάθε νηολογημένου στα νηολόγια του πλοίου και αφετέρου την ορθή εκτέλεση σύμβασης της υπ΄ευθύνης του άγονης γραμμής.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ενώ έγινε μετανηολόγηση πλοίου που αμφισβητήθηκε από κάποιους από τους συνιδιοκτήτες ,παράλληλα το υπουργείο δέχτηκε την συνέχιση της εκτέλεσης της σύμβασης της άγονης γραμμής για το ίδιο πλοίο από τον υπό αμφισβήτηση καινούργιο ιδιοκτήτη.Η συνέχιση της εκτέλεσης της σύμβασης έγινε η δεν έγινε εν γνώσει του τότε υπουργού;

Κοινοποιήστε το στο Facebook