Η ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης

4.5.09

e-drasis.blogspot.com

του Στέφανου Μάνου

Βράδυ, παραμονή πρωτομαγιάς, ένας νέος υπάλληλος της Βουλής με ειδοποίησε ότι οι υπουργοί Π. Παυλόπουλος και Ι. Παπαθανασίου κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ανανεώνουν - για τρία χρόνια - το δικαίωμα των επιχειρήσεων τύπου και ραδιοτηλεόρασης να έχουν μαύρο ταμείο. Βράδυ, όταν δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι και την επομένη δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες. Σαν τους κλέφτες.

Τι ποσό αφορά η ρύθμιση των κυρίων Παυλόπουλου και Παπαθανασίου; Περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Μαύρα λεφτά που μπορούν να ξοδευτούν χωρίς δικαιολογητικά. Για παράδειγμα, σκεφτείτε: Ένας εφοριακός κάνει έλεγχο σε μια επιχείρηση ραδιοτηλεόρασης και βρίσκει μύρια στραβά. Χωρίς δεύτερη σκέψη ή ενδοιασμό η επιχείρηση του δίνει ένα ποσό από το μαύρο ταμείο που της έφτιαξε ο κ. Παπαθανασίου και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τους μουντζώνεις αυτούς του δύο υπουργούς, ναι ή όχι;

Λάβετε υπόψη σας ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στη Βουλή, με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η επαίσχυντη διάταξη - που είχε και πάλι ανανεωθεί παραμονές εκλογών του 2004 και έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο - δεν θα παραταθεί.

Υπεύθυνοι για την αθλιότητα είναι μόνο οι κύριοι Παυλόπουλος και Παπαθανασίου; Όχι, δεδομένου ότι η ρύθμιση έχει εγκριθεί και από τον κ. Κ. Καραμανλή και τον γενικό συντονιστή της οικονομικής πολιτικής κ. Γ. Σουφλιά.

Σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση επιβάλλει σε όλους θυσίες, οι τέσσερεις αυτοί κύριοι χαρίζονται στις επιχειρήσεις τύπου και ραδιοτηλεόρασης. Γνωρίζουν ότι διαπράττουν ηθικό ατόπημα και γι αυτό ενήργησαν όπως οι κλέφτες, στο σκοτάδι, παραμονή γιορτής.

Η άθλια αυτή τροπολογία κατατέθηκε. Τώρα πρέπει και να ψηφιστεί. Ποιος θα την ψηφίσει; Θα υπάρξει έστω ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που θα τολμήσει να εκφράσει την αντίδραση του; Τι νομίζετε; Ακόμη πιο σημαντικό είναι να δούμε τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου; Θα σηκώσει το θέμα ή θα περιοριστεί σε μια πλαδαρή αντίδραση; Τι νομίζετε;

Η νέα πολιτική κίνηση μας, η «Δράση», γι αυτό δημιουργήθηκε. Για να δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής αντίδρασης στη διαφθορά και την παρακμή. Θυμίζω ότι στη διακήρυξη μας γράφουμε ότι όταν η μονοκομματική εξουσία (είτε Ν.Δ. είτε ΠΑΣΟΚ) καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος και την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων των κομματικών και συντεχνιακών δυνάμεων που την έφεραν στην εξουσία, επιλέγει το δεύτερο. 100 εκατομμύρια ευρώ μαύρα για τις επιχειρήσεις τύπου και ραδιοτηλεόρασης. Ποιο γενικό συμφέρον υπηρετούν οι κύριοι Καραμανλής, Σουφλιάς, Παυλόπουλος και Παπαθανασίου;

100 εκατομμύρια ευρώ, μαύρα για τις επιχειρήσεις τύπου και ραδιοτηλεόρασης (με την έγκριση της Βουλής;), 100 εκατομμύρια ευρώ μίζες και λαδώματα Siemens (με τη Siemens ατιμώρητη για να μη μιλήσει), συνθέτουν την εικόνα της κατάντιας της δημόσιας ζωής.

Δεδομένου ότι οι ωφελούμενοι από την κυβερνητική τροπολογία είναι οι επιχειρήσεις τύπου και ραδιοτηλεόρασης, φαντάζομαι ότι δεν θα δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στο σημείωμα μου αυτό. Υπάρχει όμως το διαδίκτυο που ευτυχώς δεν ελέγχεται από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά από τους πολίτες. Σας καλώ λοιπόν να διαδώσετε τα καμώματα της κυβέρνησης. Να μάθουν όλοι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή πουλάει το γενικό συμφέρον (απώλεια εσόδων κατά τα οικονομικά έτη 2010, 2011 και 2012, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) για να αποκτήσει την εύνοια των επιχειρήσεων τύπου και ραδιοτηλεόρασης.

Το ερώτημα για τους πολίτες είναι:

Στις ευρωεκλογές θα ρίξουν ψηφοδέλτιο ή συγχωροχάρτι ;

Θα επιβραβεύσουν τις αθλιότητες;

Κοινοποιήστε το στο Facebook