H παρουσία των πολιτικών

28.5.09

Το σημερινό debate ήταν αναμενόμενα βαρετό και δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος πολιτικός "έχασε" ή "κέρδισε" και πολλά πράγματα .

Ο Καραμανλής κι ο Παπανδρέου αναγκάστηκαν να επαναλάβουν αρκετές φορές τον εαυτό τους εξαιτίας της υπερ-έκθεσης τους τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ .

Μίλησαν στο συνέδριο του Economist , μίλησε ο ένας στον Πρετεντέρη κι ο άλλος στο Ζάππειο κτλ...

Δεν μας είπαν κάτι καινούριο .

Ο Καραμανλής ήταν από αδιάφορος έως κακός . Λάθος του να θυμηθεί τα ΜΑΤ που χτυπούσαν τους αγρότες επί ΠΑΣΟΚ . Επέλεξε για ακόμα μια φορά να υποβαθμίσει το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου . Επανέλαβε για 567η φορά τα περί "υπευθυνότητας" . Βαρετός .
Ας του πει κάποιος να σταματήσει να κουνάει τα χέρια του σαν κλόουν...Είναι πολύ ενοχλητικό....

Ο Παπανδρέου ήταν από γλυκανάλατος έως καλός . Παρουσιάστηκε σοβαρός και μετρημένος . Δεν είπε την μεγάλη ατάκα και δεν έκανε το μεγάλο λάθος . Φαίνεται να αποκτά μια μεγαλύτερη ευχέρεια και αυτοδυναμία στον λόγο . Δεν απογοήτευσε , κι ακόμα κι αυτό είναι θετικό όταν προηγείσαι στις δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες...

Η Παπαρήγα έχει καταντήσει γραφική . Τα ίδια και τα ίδια . Ήταν πολύ κακή . Πιθανώς να κοστίσει στο ΚΚΕ η αλαζονεία της και η άρνηση της να δεχθεί οικονομικό έλεγχο του ταμείου του κόμματος .

Απρόσμενα κακός ο Καρατζαφέρης ο οποίος είναι "μανούλα" σε τέτοιες "συναθροίσεις" . Υποτονικός και με μια ξεκάθαρη τάση φυγής προς τα ακροδεξιά... Μπερδεύτηκε κι ο ίδιος με το περίφημο θεώρημα της "πολυκατοικίας" που δεν του βγαίνει .

Νικητής της βραδιάς ο εξοργισμένος Αλέκος Αλαβάνος . Από την 1η ερώτηση ήταν νευρικός και επιθετικός στις απαντήσεις του . Στράφηκε 3-4 φορές προς τον πρωθυπουργό ο οποίος πιστός στο πρωτόκολλο δεν του απάντησε . Στην αρχή προσπάθησε να αντιγράψει το μοντέλο του 2007 αλλά μετά χαλάρωσε και ήταν πιο αυθόρμητος . Εξαιρετικό το τελευταίο του δίλεπτο με τη σφοδρή κριτική του στα ΜΜΕ .

Τα σχόλια δικά σας !


Κοινοποιήστε το στο Facebook