Θράσος και Ανευθυνότητα : Επικίνδυνος Συνδυασμός

15.6.09

Την 1η Ιουνίου , 6 μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές , ο πρωθυπουργός που έχει διαλέξει τον δρόμο της "υπευθυνότητας" επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και έμεινε εντυπωσιασμένος από την "ετοιμότητα" του κρατικού μηχανισμού...

Διαβάστε και τη σχετική δήλωση :

«Επισκέφθηκα σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκα τόσο από την πολιτική, όσο και από τη φυσική του ηγεσία, για την προετοιμασία που έχει κάνει προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του και στην φετινή αντιπυρική περίοδο.

Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι. Τόσο από πλευράς στελεχιακού δυναμικού, όσο και από πλευράς μέσων, υλικοτεχνικής υποδομής. Η σημασία της αποστολής αυτής είναι αυτονόητη: Είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Η προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού μας πλούτου και μάλιστα σε μια περίοδο που η ραγδαία κλιματική αλλαγή δημιουργεί απρόβλεπτες και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει, μετά την ενοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών, την πολύτιμη συνδρομή και συμπαράσταση και άλλων τμημάτων της διοικητικής μηχανής. Ιδίως μάλιστα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στελεχών της Δασικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Και βέβαια, καθοριστική είναι η συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας, των πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, που δίνουν κάθε καλοκαίρι τη μάχη με τις φλόγες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο διασφαλίσαμε την περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων:

- Στον υπάρχοντα στόλο των 1.500 υδροφόρων οχημάτων, προστέθηκαν ήδη 68 νέα και πρόκειται να παραληφθούν σύντομα άλλα 50.

- Επιπλέον εντάχθηκαν και 45 βοηθητικά οχήματα.

Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα, είναι γνωστό ότι η χώρα μας διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους μέσων αεροπυρόσβεσης διεθνώς. Για την περαιτέρω ενίσχυση αυτού του στόλου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση 16 ελικοπτέρων.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό: Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 553 νέων πυροσβεστών, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στα μέσα Μαΐου εισήλθαν στη Σχολή Πυροσβεστών άλλοι 240 νέοι δόκιμοι πυροσβέστες. Επαναπροσλήφθησαν εξάλλου 5.500 εποχικοί υπάλληλοι, που διαθέτουν ιδιαίτερα πλούσια εμπειρία στη δασοπυρόσβεση.

Πέρα από όλα αυτά, σημαντικό ρόλο στην προστασία του δασικού μας πλούτου, στην πρόληψη των πυρκαγιών, στην έγκαιρη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την οργανωμένη προσπάθεια κατάσβεσης παίζουν οι εθελοντές, οι ενεργοί πολίτες που κάθε φορά σπεύδουν να συνδράμουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε και βέβαια, τους ενθαρρύνουμε και τους ενισχύουμε, κυρίως μέσω προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με την ευκαιρία της σημερινής μου παρουσίας εδώ, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για τη συνέπεια και την αυτοθυσία με την οποία κάνουν τη δουλειά τους. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία είναι και θα είναι δίπλα τους για να τους διασφαλίζει κάθε φορά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της κοινωνίας, στις προσδοκίες των πολιτών».

Στις πρώτες φωτιές όμως , η γύμνια του κρατικού μηχανισμού αποκαλύφθηκε...

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης επινόησε το νέο στρατηγό Άνεμο..την βροχή !

Δείτε και Εξοργιστείτε :
Κι όλα αυτά σε μια χώρα που θρήνησε πριν 2 χρόνια μερικές δεκάδες νεκρούς...

Ουστ Κοπρόσκυλα...


Κοινοποιήστε το στο Facebook