Παίζει μόνος του και δεν χάνει

12.9.10

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός ρωτήθηκε στη ΔΕΘ για τα πάντα (πλην Siemens) αλλά του προσφέρθηκε η ευκαιρία να μην απαντήσει σχεδόν σε τίποτα. Όταν ένας δημοσιογράφος κάνει 3 δυνατές ερωτήσεις μαζί, είναι πολύ εύκολο για έναν έμπειρο πολιτικό να...ξεφύγει. Κι αυτό έκανε σήμερα ο Παπανδρέου.

Όπως έγραψα και το πρωί, ο πρωθυπουργός επιμένει να μην εξηγεί τα γιατί των αποφάσεων του, δεν άκουσα τίποτα το ουσιαστικό για τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε. Αν υπήρχε μια σοβαρή Αξιωματική Αντιπολίτευση, η επανάληψη του αρνητικά φορτισμένου "λεφτά υπάρχουν" θα προκαλούσε χιλιάδες συζητήσεις. Αν ο Παπανδρέου δεν ήταν σήμερα ο μόνος σοβαρός παίκτης στην πολιτική σκακιέρα, η εισήγηση του για όλα αυτά που "αν σας τα έλεγα την περασμένη χρονιά" θα είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως Όταν ο ίδιος παραδέχεσαι ότι τίποτα από όσα έλεγες στην περασμένη ΔΕΘ, δεν κατάφερες να υλοποιήσεις, δεν μπορείς να βγαίνεις κι από πάνω.

Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι...

...σε μια συνέντευξη Τύπου τόλμησε να προχωρήσει σε μια εξαιρετικά εύστοχη κριτική του άθλιου τρόπου κάλυψης της οικονομικής κρίσης από τα ΜΜΕ, κάτι που ενδεχομένως και να πληρώσει από αύριο. Αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέων μέτρων ενώ παράλληλα διέψευσε και τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τον διαψεύσουν οι εξελίξεις. Απέρριψε και τα σενάρια περί ΟΗΕ αλλά με κάποια ασάφεια που πιστεύω ότι θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Στα υπέρ του σημειώνω και τα ελάχιστα σχόλια για τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή. Εξαιρετική και κάθε του απάντηση για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, όπως πάντα.

Συνοψίζοντας, ήταν μια συνέντευξη με πολλές ερωτήσεις αλλά πολύ λίγες απαντήσεις. Ο Παπανδρέου αύριο φεύγει για 12 ημέρες στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που δεν έχασε, μάλλον κέρδισε...

Τα σχόλια δικά σας...