Πολλές κουβέντες

12.9.10

"Συμπάσχω με όσους φορτώνονται αμαρτίες άλλων" δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ ενώ στη συνέχεια τόνισε:

"Τη μάχη τη δίνω, τη δίνουμε και θα τη δώσουμε για την Ελλάδα, παντού. Μια μάχη, χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος.Το κάνω, διότι πιστεύω στις δυνατότητες αυτού του τόπου, εξοργίζομαι όταν αδικείται, ανυπομονώ όταν δεν αξιοποιεί το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό, τους νέους, τους ικανούς ανθρώπους, πονάω όταν βλέπω να την πληρώνει ο αδύναμος."

Λυπάμαι αλλά αυτός δεν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόκειται μάλλον για κάποιο κουρασμένο κι απογοητευμένο κακέκτυπο του. Όταν ευαγγελίζεσαι την επανάσταση του αυτονόητου, δεν μπορείς να καμαρώνεις που δίνεις μια μάχη χωρίς να λογαριάζεις το πολιτικό κόστος. Δεν ξέρω κάποιον πρωθυπουργό που να έλαβε εντολή να το λογαριάσει.

Όπως επίσης δεν ξέρω σε τι βοηθούν αυτές οι επιδείξεις "συμπόνιας" μια κοινωνία, που μέχρι στιγμής έχει...

...επιδείξει μια αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια στις δυσκολίες που προκάλεσαν τα σκληρά μέτρα. Να θυμίσω στον κ.Παπανδρέου ότι δεν βρίσκεται πλέον στην Αντιπολίτευση, διαθέτει πλέον το θεσμικό αξίωμα που θα του επιτρέψει να μετουσιώσει σε κάτι απτό την οργή του για την αδικία.

Δεν χρειαζόμαστε άλλα λόγια και ο πρωθυπουργός επιμένει να λέει πολλά και να εξηγεί πολύ λιγότερα . Περιμένω να τον δω και σήμερα στη συνέντευξη Τύπου. Εμφανίζει πάντως μια πρόωρη φθορά που φοβίζει...