Μικρά - Μικρά

1.10.09


Σας παραθέσαμε προχθές μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά και ιστορικά στοιχεία που έχουν σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου αλλά και γενικότερα...Δείτε εδώ.

Επειδή σας άρεσαν , να μερικά ακόμα :

- Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι καταφέρουν να μπουν στην Βουλή , θα είναι το 15ο κόμμα που θα καταφέρει να εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο από το 1974 μέχρι σήμερα . Δεν υπολογίζουμε τους σχηματισμούς των μουσουλμάνων της Θράκης που κατέλαβαν κάποιες έδρες του 1989-90.

- Η Βουλή που προέκυψε μετά τις εκλογές του 1977...

...περιείχε 7 κόμματα . Ξεχωρίζουμε το Κόμμα των Νεοφιλελευθέρων που εκπροσωπήθηκε από 2 βουλευτές . Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Παύλο Βαρδινογιάννη . Σας λένε τίποτα τα ονόματα ;

- Στις 5 Ιουλίου του 1982 ο Γεράσιμος Αρσένης ανέλαβε το Υπ. Εθνικής Οικονομίας . 27 χρόνια αργότερα η σύζυγος του Λούκα Κατσέλη μοιάζει ως η επικρατέστερη για την ανάληψη του αντίστοιχου υπουργικού θώκου . Την ίδια μέρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος ορίστηκε υφυπουργός Εμπορίου λαμβάνοντας την πρώτη σημαντική κυβερνητική θέση της πολιτικής του σταδιοδρομίας

- Η κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θα είναι η Νο 117 από το κίνημα στο Γουδί (1909) μέχρι και σήμερα . Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις , θα είναι η 6η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ .

- Στη φωτογραφία ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Βασούλα.

Κοινοποιήστε το στο Facebook